Hallå där Jennifer Jacobsson

Jennifer Jacobsson som håller i en fågelunge

Jennifer Jacobsson tog studenten från Naturbruksskolan Svenljunga för några år sedan och vi var nyfikna på vad hon gör nuförtiden, så vi ringde upp henne och hörde efter.

Berätta om dig själv, vem är du?

Mitt namn är Jennifer Jacobsson och jag är 23 år. Jag bor utanför Norrköping med mina hundar, sambo och höns. Just nu läser till skogsmästare och tar examen i sommar. Tidigare har jag gått på Svenljunga. 

Vad har du gjort efter studenten och vad gör du nu? 

Efter studenten testade jag på att gå som jaktpraktikant men kände att jag ville studera på universitet så nu läser jag Skogsmästarprogrammet på SLU.

Hur var dina år på Svenljunga? 

De var bra! Det var där jag kom i kontakt med skogen. Jag tyckte att det var roligt att göra så mycket praktiskt istället för att bara ha teoretiska lektioner. När jag började i ettan så läste jag häst men valde sen att byta till skogsinriktningen med utgång jakt. Anledningen till att jag bytte var för att jag blev mer intresserad av jakten – ett intresse som växte fram på skolan. Jag tyckte det fanns en fin gemenskap mellan både elever och lärarna och klasskompisarna emellan. 

Hur var det att bo på internat?

Att bo på internat var väldigt roligt! Att bo hemifrån och istället bo tillsammans med kompisar var superkul.

Har du något tips till alla som ska söka till gymnasiet till hösten? 

Ett tips till er högstadieelever är att fokusera på att göra något kul! Har man gjort något som man tycker är roligt är det väl spenderad tid.