Hallå där Julia Löfman

Julia Löfman som håller i en griskulting

Julia Löfman tog studenten 2017 och vi var nyfikna på vad hon gör nuförtiden, så vi ringde upp henne och hörde efter.

Berätta om dig själv!
Jag heter Julia Löfman, är 22 år gammal och uppväxt på en gård där vi bedriver smågrisproduktion och växtodling. Jag studerade på Naturbruksskolan Uddetorp år 2014-2017 där jag läste djur och växtodling med specialisering gris. Efter studenten valde jag att engagera mig i både LRF och Uddetorps elevförbund vilket jag tyckte var väldigt roligt och lärorikt.

Hur var dina år på Uddetorp?
Åren på uddetorp har varit bland de roligaste åren i mitt liv. Från första dagen kände jag verkligen att jag skulle trivas. Alla kände alla, det var bra stämning och bra gemenskap. Jag var där för att lära mig och lärarna var helt fantastiska vilket ledde till att min utbildning blev allt jag hade hoppats på.

Bodde du på internatet?
Första året bodde jag på internatet vilket gjorde att man kom in i gemenskapen med en gång och kände sig som hemma. Att bo på internat innebär att man får lära sig att ta eget ansvar och växa upp men det bästa med internatet var den fantastiska goda maten vi fick.

Vad var viktigt när du sökte till gymnasiet?
För mig var det viktigaste att ha roligt. Planen från början var att jag skulle läsa till lärare i svenska och engelska. Jag valde att åka på en prova på-dag på Uddetorp och kände direkt att det var här jag skulle gå för att jag ville jobba med grisar. Viktigt för mig var också att jag skulle kunna plugga vidare efter gymnasiet så jag valde att läsa till högskoleförberedande kurser och lite extrakurser som språk.

Vad har du jobbat med efter studenten och vad gör du nu?
Jag har i huvudsak jobbat på olika grisgårdar och senast jobbade jag på Russelbacka Egendom AB med slaktgrisar. Hösten 2020 började jag att studera till lantmästare på Alnarp och det är de jag håller på med nu. Tips till er som ska söka nu: ha roligt, man kan bli vad man vill oavsett vad du läser!