Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sedan den 18 mars bedrivs all utbildning på distans 
Här samlar vi vanliga frågor och svar kring distansundervisning och covid-19

Idag firar vi Kanelbullens dag!

Idag doftar av nybakade bullar i vår skolors kök då vi firar Kanelbullens dag idag! Vill du baka Naturbruks bullar kommer receptet här:

Naturbruks kanelbullar
50 stycken
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl mjölk
150 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
1 tsk salt
2 tsk stött kardemumma
15 – 16 dl (900 – 960 g) vetemjöl special

Fyllning:
200 g smör
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 msk malen kanel
Pensling: Vispat ägg
Pärlsocker

Gör så här:
1. Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37 grader. Häll den över jästen. Rör tills jästen lösts upp.
2. Tillsätt smör i klickar, strösocker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Spara till utbakningen. Arbeta degen väl – i maskin ca 10 minuter eller 15 minuter för hand. Degen ska vara precis så fast att den släpper skålen. Låt degen vila i 15 minuter.
3. Gör fyllningen – rör ihop smör, strösocker, farinsocker och kanel. 
4. Tag upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar.
5. Kavla ut varje bit till en avlång platta, bred på fyllning. 
6. Rulla ihop och skär i bitar. Lägg bullarna i form eller på plåt med bakpapper. Låt jäsa i en timme. Tryck försiktigt på en bulle, degen ska få tillbaka sin form, då den är färdigjäst.
7. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. 
8. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 10 minuter.

Senast uppdaterad: 2019-04-30 14:34