Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sedan den 18 mars bedrivs all utbildning på distans 
Här samlar vi vanliga frågor och svar kring distansundervisning och covid-19

Josefin jobbar som hovslagare på Falsterbo

Josefin Eriksson, före detta student på Hovslagarskolan i Skara, åker för tredje året i rad ned till Falsterbo Horse show för att jobba som hovslagare under tävlingarna.


Här syns hon tillsammans med Tobias Nilsson och Jan Jävergård, lärare på hovslagarskolan, som även de ska jobba under tävlingsdagarna.

– Jobbet innebär att vara tillgänglig under tävlingsdagarna och hjälpa till med allt från tappskor till att laga hovsprickor, berättar Josefine, som tog examen från Hovslagarskolan i Skara i maj 2016.

Redan ett halvår efter examen hade hon etablerat en bra kundkrets vilket gjorde att hon kunde försörja sig enbart på sin firma ”J Eriksson Hovslageri”.

I år är det tredje gången som Josefin jobbar under Falsterbo. Hon åker dit tillsammans med Jan Jävergård och Tobias Nilsson, som arbetar som lärare på Hovslagarskolan i Skara och som också ska jobba under tävlingarna.
– Det är lärorikt och roligt på samma gång. Jag får se fantastiska hästar från hela världen och hur de är skodda, berättar Josefine.

 

 

 

Senast uppdaterad: 2019-04-30 14:34