Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Testmiljö SimGården

Simgården är en innovativ testmiljö för digitalisering i skolan med inriktning på simulering av körteknik, maskiner och tunga fordon.

På alla våra skolor har simulatorcenter byggts upp - platser där vi bland annat håller lektioner i körteknik för våra elever, men också har möjlighet att fortsätta testa och utveckla digital teknik i skolans värld. Förutom våra simulatorcenter skapar testmiljö Simgården också en process där våra medarbetare kan utvecklas och utbildas. Miljön bildar på så sätt en plattform för att ta fram en "best practice" inom digitala verktyg.

Med den här satsningen vill vi stödja skolor, företag, akademi och andra organisationer för att utveckla, utvärdera och förbättra digitala verktyg och arbetssätt i skolan. Ambitionen är att satsningen ska inspirera och spridas till fler naturbruks- och yrkesgymnasium runt om i landet.

Testmiljön bidrar till att digitalisera vår utbildningsverksamhet och låta våra elever och studenter utbildas i en digital miljö i framkant. Miljön bidrar också till branschens fortsatta utveckling genom att ny teknik utvecklas och framtidens naturbrukare får med sig digital kompetens. Förutom nya tekniska innovationer bidrar testmiljön också till den pedagogiska utvecklingen, genom att skapa nya möjligheter att lära och lära ut.

Satsningen har bland annat resulterat i att personal på våra skolor fått tillfälle till kompetensutveckling genom att åka på kurser och nätverksträffar inom simuleringsteknik i undervisningssyfte.

Finansiärer

Jörgen Holmén

Verksamhetsutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-03-15 12:06