Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Utbildningspaket kring bildstöd

Vi erbjuder enskilda personer och verksamheter att ta del av vår kunskap kring att göra och använda bildstöd i vården. Vi har tre olika kurskoncept, ett färdigt bildstödspaket för en verksamhet samt möjligheten att få offert på en utbildningsinsats utifrån ert behov.

Nedan kan du läsa mer om de olika alternativen. Du hittar kontaktuppgifter längst ner på sidan. 

Kurskoncept

  • Att göra och använda bildstöd i vården – baskurs
    • Här får du lära dig bakgrund och teori samt att hämta, anpassa och tillverka bildstöd i bildstod.se. Vi övar också på att använda bildstöd. 
  • Bildstöd i receptionen – för dig som möter patienter i reception och kassa
    • Kursen har samma upplägg som baskursen. Här ligger fokus på patientens möte med sjukvården. Du får kunskap om hur du kan använda och anpassa befintliga bildstöd inom detta område.
  • Tolkning och bildstöd – om att använda bildstöd tillsammans med tolk i vården
    • Kursen har samma upplägg som baskursen. Här ligger fokus på vårdpersonalens ansvar i tolkningsprocessen.

Kurserna kan beställas som uppdrag från Dart. 

Komma igång-paket för verksamheter

För verksamheter och andra som vill komma igång med bildstöd erbjuder vi ett paket som innehåller kartläggning och rapport med förslag på bildstöd och strategier för användning samt uppföljning tillsammans med er i verksamheten. Kartläggningen kan kompletteras med en halvdagskurs. Tillverkning av bildstöd och översättning ingår inte i paketet.

Bildstöd och utbildning på offert

Vi tillverkar också bildstöd samt ger kortare och mer omfattande utbildningsinsatser (t ex APT eller heldag) utifrån offert. Vi lämnar gärna förslag på heldagsprogram för utbildning om kommunikation och bildstöd.

Profilbild av Jan Övrevik

Jan Övrevik

Adm koordinator
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Vill du beställa ett utbildningspaket eller har frågor? Kontakta vår administrativa koordinator.
Senast uppdaterad: 2019-11-14 14:57