Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Easy Reading - gör det enklare på Internet

Easy Readings logga, en kameleont

Easy Reading är ett hjälpmedel för att läsa och förstå webbsidor. Tanken är att göra det enklare för personer med kognitiva svårigheter att använda Internet. Här hittar du all information om Easy Reading.

Vad är Easy Reading?

Easy Reading är ett hjälpmedel för att läsa och förstå webbsidor.

Det kan anpassa webbsidan på många olika sätt och du kan välja det som passar just dig.

Du kan till exempel få hjälp med att göra texten större eller ändra färg på sidan. Du kan också få texten uppläst, översatt eller förklarad med bilder.

Easy Reading är klart för att testas!

På Dart har vi arbetat i ett projekt som heter Easy Reading i flera år. Nu är vi glada över att berätta att programmet Easy Reading nu finns tillgängligt för alla. 

I projektet hade vi tänkt göra tester med många användare. Men på grund av Corona har vi inte kunnat träffas och prova tillsammans. 

Istället kan nu alla som provar svara på några frågor om vad som fungerar bra och vad som kan förbättras. 

Din åsikt är mycket viktig för oss, eftersom vi vill att programmet ska vara till nytta för så många olika användare som möjligt.

Prova Easy Reading på din dator!

Informationsfilmer om Easy Reading

Helst skulle vi vilja visa alla personligen hur Easy Reading installeras och hur det används. Men eftersom det inte är möjligt har vi gjort några enkla informationsfilmer.

Här ser du två av filmerna. Det finns fler filmer på vår stora projekthemsida. 

Se alla våra filmer

Easy Reading - hur kan det passa för dig?

 

Här kan du se hur det går att anpassa så att det passar just personen som ska använda det. 

Easy Reading - så fungerar det

I den här videon får du veta lite mer om hur verktyget Easy Reading kan se ut och fungera och hur vi arbetar med det på Dart. 

Senast uppdaterad: 2020-06-08 15:24