Rebecca

Porträtt av elevamabassdören Rebecca

Innan jag började på gymnasiet hade jag många tankar som snurrade i huvudet; vad vill jag bli när jag blir stor? Vad ska jag välja för program på gymnasiet?

Jag blev tipsad av en vän om Sötåsen och deras trädgårdsutbildning, men i början såg jag inte det som ett alternativ utan tänkte välja det som mina kompisar valde. Tiden gick och det blev dags för gymnasievalet och tanken på Sötåsen hade växt och det blev det jag valde till slut! Då kändes det läskigt och det är det största beslutet som jag tagit hittills i livet, att lämna mina gamla klasskompisar och börja på en skola där jag inte kände en enda människa. Idag känner jag att det var det bästa valet jag kunde ha gjort! 

I början av utbildningen tänkte jag att jag skulle läsa till trädgårdsarkitekt efter gymnasiet. Men efter att ha gjort APL (arbetsplatsförlagt lärande) hos en florist så har jag nu siktet inställt att läsa vidare till florist i framtiden. Det är verkligen ett drömyrke tycker jag. Just det är det fina med naturbruksskolorna – oavsett vilken inriktning och utgång du väljer så finns det många vägar att gå, både inom din utgång men även utanför den också!