Recept

I våra skolrestauranger serveras gedigen, vällagad mat som producerats på den egna gården. Här testtillagas nya grödor, sprids kunskap om klimatsmarta skolmåltider och utvecklas rutiner för hantering av råvaror från småskalig produktion.

Vi arbetar har tesmiljöer för livsmedel med testtillagning av nya råvaror och utvecklar recept tillsammans med elever och personal som provsmakare. Här delar vi med oss av dessa finfina recept.

Läs mer om våra skolrestauranger

Händer som håller i gråärtor

Recept med gråärta

Gråärtan kan jämföras med kikärtor och ofta ersätta dem i recept. Det har vi testat när vi gjort hummus till exempel. Testa du med att ersätta importerade kikärtor till gråärtan som är odlad i Sverige.

Gula linser

Recept med floralinser

Flora-linsen är en gul lins framtagen för att odlas i Sverige. Den är rik på protein och fiber, fri från allergener och ett utmärkt val för både miljön och måltiden. Med sin milda smak och fina konsistens passar den perfekt i allt från plättar till grytor.

Två händer som håller i fröer

Våra testmiljöer för livsmedel

I våra testmiljöer för livsmedel utvecklas nya lösningar med fokus på hållbara offentliga måltider. Stor vikt läggs vid att skapa hälsosamma och näringsriktiga skolmåltider med en låg klimatbelastning.