Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Recept

I våra skolrestauranger serveras gedigen, vällagad mat som producerats på den egna gården. Här testtillagas nya grödor, sprids kunskap om klimatsmarta skolmåltider och utvecklas rutiner för hantering av råvaror från småskalig produktion.

Vi arbetar har tesmiljöer för livsmedel med testtillagning av nya råvaror och utvecklar recept tillsammans med elever och personal som provsmakare. Här delar vi med oss av dessa finfina recept.

Läs mer om våra testmiljöer för livsmedel

Läs mer om våra skolrestauranger

Färdiggroddad gråärt

Grodda gråärt

Ärtskotten är poppis hos alla i familjen. De är vackra att titta på, har härligt krisp och smakar gott. Så här enkelt här det!

Rostad gråärt

Rostad gråärt

Ett gott snacks som lätt kan konkurrera ut jordnötterna vid fredagsmyset. Eller som en energikälla till mellanmålet.

Knäckebröd på gråärta

Knäckebröd på gråärt

Ett gott tillbehör till maten, enkelt att göra. Det funkar också lika bra som en alternativ till snacks!

Wrap med gråärt och lupin

Wrap med gråärt och lupin

Gör dig redo för en smakexplosion i munnen med denna smidiga wrap med gråärt och lupin som lätt går att anpassa efter säsong och är den perfekta picknickmaten.

Mingelmat - knäcke, hummus och rostade kikärtor

Mingelmat - knäcke, hummus och rostade kikärtor

Till sommarens bjudningar eller vinterns glöggmys passar den här mingelmaten som ett trevligt tilltugg att bjuda sina gäster på. Knäckebröd, hummus och rostade kikärtor — allt med vår superärta gråärt!


Senast uppdaterad: 2023-11-14 12:23