Recept
I våra skolrestauranger serveras gedigen, vällagad mat som producerats på den egna gården. Här testtillagas nya grödor, sprids kunskap om klimatsmarta skolmåltider och utvecklas rutiner för hantering av råvaror från småskalig produktion.
Vi arbetar har tesmiljöer för livsmedel med testtillagning av nya råvaror och utvecklar recept tillsammans med elever och personal som provsmakare. Här delar vi med oss av dessa finfina recept.
Läs mer om våra testmiljöer för livsmedel
Läs mer om våra skolrestauranger
Ärtskotten är poppis hos alla i familjen. De är vackra att titta på, har härligt krisp och smakar gott. Så här enkelt här det!
Ett gott snacks som lätt kan konkurrera ut jordnötterna vid fredagsmyset. Eller som en energikälla till mellanmålet.
Ett gott tillbehör till maten, enkelt att göra. Det funkar också lika bra som en alternativ till snacks!
Äntligen en "jordnötsås" utan jordnöt! Gråärtans nötiga smak passar utmärkt för att ta jordnötensplats i denna krämigt goda sås.
Gör dig redo för en smakexplosion i munnen med denna smidiga wrap med gråärt och lupin som lätt går att anpassa efter säsong och är den perfekta picknickmaten.
Imponera med en annorlunda dessert! Glass med crunch av gråärta och en nougatsås, även för den nötallergiske.
Till sommarens bjudningar eller vinterns glöggmys passar den här mingelmaten som ett trevligt tilltugg att bjuda sina gäster på. Knäckebröd, hummus och rostade kikärtor — allt med vår superärta gråärt!
Senast uppdaterad: 2023-11-14 12:23