Sötåsens grötknäcke
 
    Sötåsens grötknäcke är ett smart och smakrikt sätt att ta vara på rester. Krispigt, nyttigt och perfekt till soppa eller som snacks – med bara några få ingredienser och lite tålamod i ugnen får du enkelt ett gott knäcke och samtidigt mindre rester.
Ingredienser
Ingredienser:
- Gårdagens havregrynsgröt
- Valfri olja (t ex rapsolja eller olivolja)
- Frön (t ex solrosfrön, pumpafrön, sesamfrön)
- Kvarnsalt
Gör så här:
- 
Förberedelse: - Sätt ugnen på 175°C.
- Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
- Smeta ut den kalla gröten med händerna på bakplåtspappret.
 
- 
Förgräddning: - Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
 
- 
Topping: - Ta ut plåten och strö över frön och kvarnsalt.
 
- 
Torkning: - Sätt tillbaka i ugnen och grädda ytterligare ca 30 minuter.
- Flytta knäcket till ett galler och grädda ca 15 minuter till, eller tills det är helt torrt och krispigt.
 
Tips!
Knäcket kan brytas i bitar när det svalnat. Gott som mellanmål eller till soppa!