Sötåsens grötknäcke

Sötåsens grötknäcke är ett smart och smakrikt sätt att ta vara på rester. Krispigt, nyttigt och perfekt till soppa eller som snacks – med bara några få ingredienser och lite tålamod i ugnen får du enkelt ett gott knäcke och samtidigt mindre rester.
Ingredienser
Ingredienser:
- Gårdagens havregrynsgröt
- Valfri olja (t ex rapsolja eller olivolja)
- Frön (t ex solrosfrön, pumpafrön, sesamfrön)
- Kvarnsalt
Gör så här:
-
Förberedelse:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
- Smeta ut den kalla gröten med händerna på bakplåtspappret.
-
Förgräddning:
- Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
-
Topping:
- Ta ut plåten och strö över frön och kvarnsalt.
-
Torkning:
- Sätt tillbaka i ugnen och grädda ytterligare ca 30 minuter.
- Flytta knäcket till ett galler och grädda ca 15 minuter till, eller tills det är helt torrt och krispigt.
Tips!
Knäcket kan brytas i bitar när det svalnat. Gott som mellanmål eller till soppa!