Sötåsens grötknäcke

Grötknäcke med frön

Sötåsens grötknäcke är ett smart och smakrikt sätt att ta vara på rester. Krispigt, nyttigt och perfekt till soppa eller som snacks – med bara några få ingredienser och lite tålamod i ugnen får du enkelt ett gott knäcke och samtidigt mindre rester.

Ingredienser

Ingredienser:

  • Gårdagens havregrynsgröt
  • Valfri olja (t ex rapsolja eller olivolja)
  • Frön (t ex solrosfrön, pumpafrön, sesamfrön)
  • Kvarnsalt

Gör så här:

  1. Förberedelse:

    • Sätt ugnen på 175°C.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
    • Smeta ut den kalla gröten med händerna på bakplåtspappret. 
  2. Förgräddning:

    • Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  3. Topping:

    • Ta ut plåten och strö över frön och kvarnsalt.
  4. Torkning:

    • Sätt tillbaka i ugnen och grädda ytterligare ca 30 minuter.
    • Flytta knäcket till ett galler och grädda ca 15 minuter till, eller tills det är helt torrt och krispigt.

Tips!
Knäcket kan brytas i bitar när det svalnat. Gott som mellanmål eller till soppa!