Studiebesök från när och fjärran

Uppdaterad:
Publicerad:
Bild 1 Lina, Jane och Linnea från FRAM, Malmö stad, Bild 2 Marja Abrahamsson och Asta Klimiene Klaipeda Universitet i Litauen, Bild 3 Marja Abrahamsson, Farida Khawaja från Launceston General Hospital i Tasmanien, Australien
Bild 1 Lina, Jane och Linnea från FRAM, Malmö stad, Bild 2 Marja Abrahamsson och Asta Klimiene Klaipeda Universitet i Litauen, Bild 3 Marja Abrahamsson, Farida Khawaja från Launceston General Hospital i Tasmanien, Australien

Vi gläds åt att verksamma inom rehabilitering och trädgård, både när och fjärran inspireras och ser vårt arbete på Gröna Rehab som föregångare inom området.

Då och då tar vi emot förfrågningar om studiebesök och två gånger per år, vår och höst, öppnar vi grinden för dig som är nyfiken på vår verksamhet. Här är ett axplock av personer som vi tagit emot i år. 

Studiebesök från Tasmanien 

Gröna Rehab har haft besök av en långväga gäst; Dr Farida Khawaja från Launceston General Hospital i Tasmanien, Australien. Farida är läkare, specialiserad på akutsjukvård under svåra förhållanden och på avlägsna platser. Hon har bott och arbetat i sju länder och hade just nu fått ett stipendium som möjliggjorde en resa till Sverige och Danmark för att studera “Healthdesign”. Under en tågresa hade hon pratat med en medresenär som berättade för henne om Gröna Rehabs verksamhet. Farida blev jätteintresserad av vår modell för rehabilitering av utmattade och av våra erfarenheter och resultat, så hon tog kontakt och vi tog emot henne på ett studiebesök i rehabträdgården en solig dag i juni. Det blev ett fantastiskt trevligt möte med ömsesidigt utbyte. 

 Studiebesök från Litauen 

Under hösten tog vi emot Asta Klimiene, koordinator på Botaniska Trädgården vid Klaipeda Universitet från Litauen. Hon fick se rehabträdgården och delar av Änggårdsbergens naturreservat och hon var mycket intresserad av hur vi inom Västra Götalandsregionen arbetar naturbaserat med stressrelaterad ohälsa och vilken kompetens som krävs för arbetet. Naturbaserad rehab är i sin linda i Litauen, men vi beslöt att hålla kontakten då hon vill arbeta för att kunna bidra till utvecklingen av detta arbetssätt i Litauen. 

Studiebesök från Malmö 

Gröna Rehab har tagit emot Lina, Jane och Linnéa från FRAM, Malmö stad. FRAM är en arbetslivsinriktad rehabilitering av Malmöbor med psykisk ohälsa. Vi hade en trevlig eftermiddag tillsammans där vi visade rehabträdgården och pratade om verksamheten och de aktiviteter vi erbjuder hos oss. 

Vill du veta mer om Gröna Rehabs verksamhet, se platsen och få möjlighet att ställa frågor? Då är du välkommen på studiebesök till Trädgårdsmästarbostaden i Lilla Änggården. Nästa träff är den 17 maj.

Anmäl dig till studiebesök på Gröna Rehab