Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Stressmedicin

Välkommen till Institutet för stressmedicin

Vi bedriver forskning och utvecklingsarbete samtidigt som vi förmedlar kunskaper och erfarenheter om stress, hälsa och psykosocial arbetsmiljö.

Läs mer om ISM:s verksamhet

Nyheter

 • En person sitter i mörkret och arbetar vid datorn.
  Symtom efter utbrändhet kvarstår efter lång tid – men på sikt är prognosen god
  Majoriteten av dem som behandlats för utmattningssyndrom hade kvarvarande symtom efter sju år. En tredjedel bedömdes fortfarande utmattade, men få av dem var ännu sjukskrivna. Genom en anpassad återgång i arbete har många hittat lösningar som fungerar i arbetslivet.
 • Läkare besvarar enkät vid skrivbord
  Flera faktorer kan kopplas till nedsatt arbetsförmåga
  Obalans i vardagslivet, överengagemang på jobbet och att man upplever sin hälsa som dålig. Det kan vara varningstecken på att man snart kommer få svårare att arbeta. En ny studie visar nämligen att en kombination av faktorer i både arbetslivet och privatlivet kan förvarna om nedsatt arbetsförmåga.
 • Kvinna lutar sig mot väggen och vilar
  Återhämtning i en pressad arbetssituation
  På grund av pandemin som nu pågått i snart ett år upplever många medarbetare och chefer i vården en mycket pressad arbetssituation. Trots de svåra förutsättningarna är det viktigt att säkerställa återhämtning för att orka på sikt. Här kommer några inspirerande exempel.