Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Stressmedicin

Välkommen till Institutet för stressmedicin

Vi bedriver forskning och utvecklingsarbete samtidigt som vi förmedlar kunskaper och erfarenheter om stress, hälsa och psykosocial arbetsmiljö.

Läs mer om ISM:s verksamhet

Nyheter

 • Kvinna som plockar med böcker i en bokhylla och ler mot kameran
  Ögat på stressforskning - Digital konferens
  Hur vi bäst främjar återgång i arbetet är ett "wicket issue", alltså ett elakt problem, konstaterade Lisa Björk, utvecklingsledare och forskare vid ISM, när hon medverkade vid konferensen "Ögat på stressforskningen: från forskning till praktik". Konferensen anordnades av Stockholm Stress Collaborative den 16 april men du kan ta del av den digitalt via länk här.
 • Kvinna vilar huvudet i händerna , sittandes framför datorn vid skrivbordet
  Digital nätverksträff om psykisk hälsa i arbetslivet
  Den 6 maj kl 14 är det dags för ISM:s nästa nätverksträff. Där presenteras den rykande färska antologin om Psykisk hälsa i arbetslivet, som sammanfattar ett flerårigt forskningsprogram på Göteborgs Universitet. Välkomna!
 • Fyra kvinnor som har ett arbetsmöte
  Fotograf: GettyImages
  Handbok om lärande på arbetsplatsen
  När arbetsgrupper får, kan och tar chansen att starta ett rejält utvecklingsarbete händer det grejer! Detta är utgångspunkten för handboken Lärande för hållbar verksamhetsutveckling, som bygger på ett forskningsprojekt kring lärande inom vård- och omsorgssektorn.