Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Stressmedicin

Välkommen till Institutet för stressmedicin

Vi bedriver forskning och utvecklingsarbete samtidigt som vi förmedlar kunskaper och erfarenheter om stress, hälsa och psykosocial arbetsmiljö.

Läs mer om ISM:s verksamhet

Nyheter

 • Vårdgivare håller äldre kvinnas händer
  Utredning om bättre anställningssvillkor och arbetsmiljö inom äldreomsorgen
  Genom ett starkt ledarskap och begränsad storlek på arbetsgruppen så kan äldreomsorgen utveckla, behålla och rekrytera nya medarbetare. Det är ett av svaren på utredningen Nationell samordnare för kompetensförsörjning inom vård och omsorg.
 • Christian Ståhl och Anna-Carin Fagerlind Ståhl
  Christian Ståhl (fotograf Anna-Carin Fagerlind Ståhl) Anna-Carin Fagerlind Ståhl (fotograf Kim Ekerstad).
  Kommande nätverksträff 22 september
  Vi vill passa på att flagga för kommande nätverksträff den 22 september. Temat och titeln på denna är: Psykisk ohälsa och utmattning ur ett sociologiskt perspektiv.
 • Omslagsbild Arbetslust
  Nytt nr av Arbetslust - tema Andrum
  När en välförtjänt semester förhoppningsvis är nära. För medarbetare inom vården som varit under stark press länge, så känns tidningens tema Andrum välbehövligt. I tidningen intervjuas ISM:s psykolog Susanne Ellbin om etisk stress och Jenny Hultman, psykolog på Hälsan och Arbetslivet, om hur företagshälsovården stöttat medarbetare inom hälso- och sjukvården.