Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Stressmedicin

Välkommen till Institutet för stressmedicin

Vi bedriver forskning och utvecklingsarbete samtidigt som vi förmedlar kunskaper och erfarenheter om stress, hälsa och psykosocial arbetsmiljö.

Läs mer om ISM:s verksamhet

Nyheter

Förutsättningar för ett närvarande ledarskap
En chef med många underställda har svårare att vara en bra chef. Det var en av slutsatserna i CHEFiOS. Något som Västra Götalandsregionen tagit fasta på. I januari 2015 bestämde regiondirektören att ingen chef skall ha mindre än 10 eller fler än 35 medarbetare. Efter tre år gjorde man en utvärdering. Läs om resultatet i en artikel i suntarbetsliv.
Omslagsbild nya arbetslust nr 2 2019
Framtiden - tema i senaste Arbetslust
Det har varit bråda dagar för de 1500 medarbetare, som flyttat in i Nya Regionens Hus i Göteborg. Se bildreportage och läs om vad forskaren Linda Rolfö, KTH säger om aktivitetsbaserat kontor. Läs även om andra nya arbetssätt och utmaningar av olika slag i senaste numret av Arbetslust.
Ta vara på äldres kompetens.
Foto: iStock
Så kan arbetsgivarna behålla de äldre
Det pågår just nu flera fina projekt kring att behålla de äldre på arbetsplatsen för att kunna säkerställa kompetensförsörjning, kontinuitet och kvalitet i verksamheten. Forskare Ewa Wikström som har samarbetat med ISM i flera andra projekt är projektledare för AgeCap, Centrum för åldrande och hälsa. Där leder hon projektet ”Organisatorisk kapabilitet med fokus på åldersmedvetet ledarskap för fördröjd pensionering”