Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Stressmedicin

Välkommen till Institutet för stressmedicin

Vi bedriver forskning och utvecklingsarbete samtidigt som vi förmedlar kunskaper och erfarenheter om stress, hälsa och psykosocial arbetsmiljö.

Läs mer om ISM:s verksamhet

Nyheter

En man läser instruktioner för att montera en möbel sittandes på golvet..
Vaktmästare är en tjänst som ofta försvinner när man slimmat verksamheten. Det är inte ovanligt att uppdraget då kan hamna på chefen istället.
Övermäktiga krav på chefer i offentlig sektor – därför lämnar de sina tjänster
Allt fler icke traditionella arbetsuppgifter hamnar på chefen som en konsekvens av allt mer slimmade organisationer. Chefsuppdraget har svällt och kraven blir övermäktiga”, säger Linda Corin i en intervju med fackförbundet Vision.
Forskare Marianne Törner
Foto: Suntarbetsliv/ Mattias Andersson. Ur filmen Säkerhetsklimat- för både personal och patienter.
God patientsäkerhet gynnar också personalhälsan
Hur ser patientsäkerheten ut hos dig? Pratar du och dina kollegor om hur patientsäkerheten hänger ihop? En säker arbetsmiljö för patienterna är också en säker arbetsmiljö för personalen. Marianne Törners forskning visar hur patientsäkerhet och personalhälsa hänger ihop.
Man i T-shirt
Vad gör en pandemi med arbetsmiljön?
I det senaste numret av Arbetslust skriver Magnus Åkerström, utvecklingsledare och forskare på ISM, om utmaningar kring att bedriva ett systematiskt arbetsmiljöarbete i ett arbetsliv under förändring, men också hur vi kan lära av allt som sker just nu.