Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Stressmedicin

Välkommen till Institutet för stressmedicin

Vi bedriver forskning och utvecklingsarbete samtidigt som vi förmedlar kunskaper och erfarenheter om stress, hälsa och psykosocial arbetsmiljö.

Läs mer om ISM:s verksamhet

Nyheter

 • Porträtt av kvinnlig chef
  Lönlöst att få det att fungera? Låt chefen vara chef
  Nu kan du se ett webbsänt seminarium om hur chefer inom vård och omsorg ska hinna med sitt egentliga uppdrag – att leda och utveckla verksamhet och medarbetare. Arrangörer är Ledarna – Sveriges Chefsorganisation.
 • Illustration av hjärnan som ett pussel
  Digital nätverksföreläsning om hjärnan 9 december
  Välkommen på en digital föreläsning med ISM:s nätverk för behandling och prevention inom stressområdet. Tre olika forskare kommer att tala om vad som händer i hjärnan vid utmattning. Boka in den 9 december, klockan 14.30-16.00.
 • Silhuett av persons huvud som illustrerar tänkande och minne
  Ny studie: Skillnader i hjärnaktivitet hos personer med UMS och hos friska
  Patienter med utmattningssyndrom (UMS) kan drabbas av en långvarig nedsatt kognition. Det finns ett fåtal studier gjorda som har undersökt hur hjärnaktivitet kan ha påverkats i samband med utmattning men flera studier behövs.