Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Stressmedicin

Om ISM

Vi bedriver forskning och utvecklingsarbete om stress, hälsa och psykosocial arbetsmiljö.

Forskning

Läs om ISM:s forskning inom arbetsmiljö, stress och hälsa

Stress

Råd och behandling vid stress och utmattningssyndrom

Arbetsliv

Vad behövs för att vi ska trivas, utvecklas och må bra på jobbet?

Nyheter

 • Vårdpersonal sitter ihopkurad av trötthet
  Jobbar vi ihjäl oss?
  Lisa Björk, arbetsmiljöforskare på ISM medverkar i P3 Dystopias senaste avsnitt "Vi jobbar ihjäl oss". I avsnittet beskriver Lisa och flera andra forskare hur långvarig arbetsrelaterad stress är ett ökande problem, vad det gör med kroppen och vad som kan bidra till att vårt moderna arbetsliv blir allt mer intensivt.
 • En man sitter och pratar med någon via sin laptop
  Ledarskap vid flexibelt arbete
  Att ha medarbetare som arbetar mer flexibelt, såsom distans- hybrid- och aktivitetsbaserat, ställer nya krav på ledarskapet. Läs om aktuell forskning utifrån erfarenheter före, under och efter pandemin för både chef och medarbetare.
 • Kvinna i vårdmiljö med kollegor i bakgrunden
  Arbetsmiljön för chefer i vården under pandemin
  COVID-19 pandemin har onekligen varit utmanande för både medarbetare och chefer inom hälso- och sjukvården. Resultatet av studien visar att fler chefer upplevde en sämre arbetsmiljö under pandemin jämfört med innan, och att ledningen behöver stärka chefernas organisatoriska förutsättningar för att hälso- och sjukvården ska ha möjlighet att hantera kommande kriser.
Dokument

Publikationer

Vetenskapliga publikationer, rapporter, arbetsmaterial och tidskrifter