Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Stressmedicin

Välkommen till Institutet för stressmedicin

Vi bedriver forskning och utvecklingsarbete samtidigt som vi förmedlar kunskaper och erfarenheter om stress, hälsa och psykosocial arbetsmiljö.

Läs mer om ISM:s verksamhet

Nyheter

Professor Wilmar Schaufeli föreläser i Sahlgrenskas aula
ISM värd för internationell konferens om burnout
Burnout – utmattning på svenska, ingår numer i Världshälsoorganisationen WHO:s senaste klassificering av sjukdomar och relaterade hälsoproblem, ICD-11. Under juni var ISM värd för en konferens för ett internationellt forskarnätverk lett av en av världens främsta forskare inom burnout, professor Wilmar Schaufeli från Universitetet i Leuven, Belgien & Universitetet i Utrecht, Nederländerna.
Konferens
Socialchefsdagarna i Umeå 25-27 september
Nu kan du anmäla dig till tre spännande dagar i höst med inspirerande och utvecklande samtal med kollegor från hela landet. Konferensen arrangeras av Föreningen Sveriges socialchefer och är Sveriges största årliga socialpolitiska konferens. Professor Ingibjörg Jonsdottir på ISM kommer tala vid seminariet Arbetet och den stressrelaterade ohälsan.
Förutsättningar för ett närvarande ledarskap
En chef med många underställda har svårare att vara en bra chef. Det var en av slutsatserna i CHEFiOS. Något som Västra Götalandsregionen tagit fasta på. I januari 2015 bestämde regiondirektören att ingen chef skall ha mindre än 10 eller fler än 35 medarbetare. Efter tre år gjorde man en utvärdering. Läs om resultatet i en artikel i suntarbetsliv.