Nyheter

  • Blommande Zinnior i korallfärg
    Publicerad:
    Framgångsrik rehabilitering som gynnar samhället

    Gröna Rehab, som specialiserar sig på långtidssjukskrivna med stressrelaterad ohälsa, spelar en avgörande roll i att förbättra livskvaliteten för deltagarna. Utvärderingar som genomförts visar också på tydliga ekonomiska vinster för samhället.

  • Kvinna målar ett träd utomhus
    Publicerad:
    Genom bilden skapas kontakt med känslorna

    På Gröna Rehab arbetar vi med skapande i bild. Genom bildskapande kan deltagarna bearbeta känslor och ges möjlighet att utforska och uttrycka sina inre upplevelser via form och färg.

  • En liten planta ska omskolas. En av de aktiviteter som genomförs på Gröna Rehab
    Publicerad:
    Intervju med rehabträdgårdsmästare Hanna Berko

    Möt rehabträdgårdsmästaren Hanna Berko. I hennes trädgård är det inte bara växterna som blomstrar utan även människorna som vistas där. Som trädgårdsmästare på Gröna Rehab, använder Hanna trädgården som ett verktyg för hälsofrämjande. Läs intervjun med Hanna i tidningen Arbetslust.

  • Samtal i grupp på Gröna Rehabs uteplats
    Publicerad:
    Samtal i grupp

    I aktiviteten Samtal i grupp ges deltagarna möjlighet att dela erfarenheter med andra i liknande situation. Många upplever det enormt stödjande att känna att man inte är ensam om sina upplevelser. Det blir också en bekräftelse på att det inte är något fel på just mig, utan att vem som helst kan utveckla utmattningssyndrom.

  • Liggunderlag, fårfällar och kuddar på gräsmatta i Gröna Rehabs trädgård. Snart börjar övning i kroppskännedom
    Publicerad:
    Fokus på att känna in kroppen

    Deltagarna som kommer till Gröna Rehab har levt under stress under lång tid.   Människokroppen klarar av stress under kortare perioder om den sedan får möjlighet till återhämtning. När så inte sker signalerar kroppen på olika sätt för att visa att förändring är nödvändig. 

  • Studiebesök från Tasmanien
    Publicerad:
    Studiebesök från när och fjärran

    Vi gläds åt att verksamma inom rehabilitering och trädgård, både när och fjärran inspireras och ser vårt arbete på Gröna Rehab som föregångare inom området.

  • Teamet på Gröna Rehab
    Publicerad:
    Gröna Rehab i Weibulls trädgårdspodd

    Är du nyfiken på vår verksamhet och vad det är som gör den så framgångsrik? Nu har du en unik möjlighet att som lyssnare få följa med in i rehabträdgården på Lilla Änggården i Göteborg för att lära dig mer om trädgården och naturens läkande förmåga.

  • Grön skål i keramik med en fjäril på
    Publicerad:
    Skapande i egen takt ger tid för medveten närvaro

    Som deltagare på Gröna Rehab kommer du att få pröva på olika former av skapande aktiviteter som kan vara både rogivande, såväl som avslappnande och kreativa. Alla aktiviteter har valts ut med omsorg och ger möjligt att öva på att stanna upp, känna efter och uppleva kroppen på olika sätt.