Gå ned i varv

Lyssna till en kort avslappning där du är medvetet närvarande eller ta en guidad tur i Botaniska och känn naturens läkande krafter. Det är exempel på små avbrott i vardagen som kan göras när det passar dig. Gröna Rehab har tagit fram till guidad tur i Botaniska och några olika övningar att lyssna till för ökat kroppskännedom.

Övningar för medveten närvaro och avspänning

Det finns många metoder och tekniker för att träna avspänning, en guidad andning- eller avspänningsövning på några få minuter kan göra stor skillnad i vardagen och du får möjlighet att stanna upp och känna in dig själv och din kropp. Vill du prova någon av Gröna Rehabs övningar så finns de att hämta eller lyssna till på appen Soundcloud eller via Google Play.

Besök vår Soundcloud-sida

Hälsostigen – guidad tur i mobilen

Natur och trädgård har stor betydelse för vår förmåga till återhämtning. Koppla av och njut av stillheten en stund. Med Botaniskas app får du förslag på olika promenader i parken bland annat Hälsostigen, en audioguide framtagen av Gröna Rehab. Turen är 1,5 km lång och tar 45 minuter till fots. Vid varje stopp berättas kort något om naturens betydelse för vår hälsa. Sedan följer en avspänningsövning som hjälper dig att varva ner.

Samtliga övningar och Hälsostigen är inlästa Lars Nilsson, sjukgymnast som tidigare arbetade på Gröna Rehab.