Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Feriepraktik

Varje år har du som går i gymnasiet möjligheten att ansöka om feriepraktik i Västra Götalandsregionen. Vi vill ge dig som är ung och nyfiken en chans att prova ett av våra yrken och kanske hitta din framtida arbetsplats!

Du kan söka feriepraktik inom flera av Västra Götalandsregionens verksamheter, flest platser finns inom hälso- och sjukvård och serviceverksamheter som städ, kök, tvätteri och vaktmästeri. Du kan också söka en plats inom andra verksamheter och områden som tandvård, kultur, fastighetsförvaltning, kollektivtrafik, administration, teknik, regionutveckling och mänskliga rättigheter.

Vad är feriepraktik?

Alingsås lasarett erbjuder feriepraktikplats till dig som vill lära dig mer om vår arbetsplats och våra olika yrken. Praktikplatserna erbjuds till ungdomar med sommaruppehåll under pågående gymnasieutbildning. Du får praktisera under max fyra veckor.

Du går bredvid erfaren personal och praktiserar huvudsakligen inom avdelningskök. Du får lära dig om arbetsplatsen och även prova på olika arbetsuppgifter, utifrån dina intressen och din förmåga. Samtidigt får du betalt. Kanske blir du intresserad av ett yrke som du vill arbeta med i framtiden?

Vem får söka?

Du kan söka feriepraktik om du har sommaruppehåll under en pågående gymnasieutbildning i år. Du ska också vara folkbokförd i Västra Götaland och inte ha haft feriepraktik tidigare inom Västra Götalandsregionens verksamheter. Du ska ha fyllt 18 år innan du påbörjar din praktikperiod.

Vi kräver inte körkort eller tidigare erfarenhet av praktik eller jobb. Det är en praktik med handledning för att du ska få veta mer om olika yrken och arbetsplatser i våra verksamheter.

Läs mer och ansök här

Tidsperiod och schema

Feriepraktiken pågår under max 8 timmar per dag i sammanlagt max 4 veckor under perioden juni–augusti. En förutsättning är att du kan praktisera hela 4-veckorsperioden.

Urval

Det är många som söker våra feriepraktikplatser och för att platserna ska fördelas så rättvist som möjligt, sker urvalet först med hjälp av lottning och därefter läser vi igenom det personliga brevet. I de flesta fall blir du i så fall också kallad till en intervju.

Fotografering

Om du gör din praktik där det finns patienter, så kan det vara bra att veta att det inte räknas som en allmän plats. Med hänvisning till patientens integritet och sekretess är det generellt inte tillåtet att fotografera och filma i dessa lokaler. Men fråga din handledare vilka regler som gäller för fotografering på just din praktikplats.

Vad är Västra Götalandsregionen?

Västra Götalandsregionen är en av Sveriges största arbetsgivare och har över 50 000 anställda. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tillväxt och utveckling samt kollektivtrafiken i hela regionen. Du som drömmer om att bli ambulansförare, läkare, sjuksköterska, busschaufför, administratör, botaniker eller kanske tandläkare har goda chanser att i framtiden få ett arbete hos oss.

 


Senast uppdaterad: 2019-11-06 12:58