Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kungälvs sjukhus

Aktuellt

Tallrik full med olika hälsosam mat med en smörgås i mitten i form av ett glatt ansikte

Hälsocoach online är till för dig som vill ha stöd med att komma igång och röra på dig, äta hälsosammare, sluta röka eller förändra dina alkoholvanor.

En hand kramar ett rött hjärta

Inför sommaren behöver sjukhusens blodlager fyllas på. Den 14 juni är internationella blodgivardagen – fira den genom att ge en livsviktig gåva till en medmänniska i nöd.

Arbetsterapeuten Kerstin Norvell står utomhus framför grönska med strokepärmen i famnen

Utveckling som väsentligt förbättrar situationen för patienten – ibland kan det handla om något så enkelt som en pärm. Så är fallet med ”strokepärmen” som ges till alla som får en strokediagnos på Kungälvs sjukhus. I maj fick stroketeamet på sjukhuset pris för bästa förbättringsarbete inom stroke i regionen.

Cellprov

Cellprov räddar liv, men trots det är det många som inte går när de blir kallade. För att öka medvetenheten om hur viktig cellprovtagningen är för att förhindra livmoderhalscancer pågår nu cellprovsveckan inom hela Västra Götalandsregionen.

Sjuksköterska tar blodtryck på patient i dennes hem

– Vissa tror att ju mer sjukhusvård desto bättre, men det stämmer inte. Det innebär tvärtom fler risker och är dyrt. Om patienter mår bättre av vård hemma, så är det där vi ska hjälpa dem. Det säger Margrethe Tönder, verksamhetschef på Geriatrik och rehabilitering på Kungälvs sjukhus.