Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kungälvs sjukhus

Aktuellt

Keramiker Agneta Spångberg i sin ateljé, framför två av de färdiga kermaikkollagen till patientrummen på Kungälvs sjukhus.

I en solig keramikateljé i Birkastan i Stockholm ligger hundratals keramikplattor dekorerade med motiv från Kungälv och Nordre älv. Om några veckor ska de transporteras till Kungälvs sjukhus för att sättas upp i patientrummen i den nya vårdbyggnaden.

Bildkollage med träningssko, mediciner och päron.

Den 30 september och 2 oktober kl. 11.00–12.30 finns fysioterapeuter, arbetsterapeuter, dietist och sjuksköterska på plats i Kungälvs sjukhus huvudentré för att svara på frågor om mat, motion och medicin samt hur de påverkar risken för fall.

Karin Ahlstedt, övergripande studierektor för AT-utbildningen på Kungälvs sjukhus

I måndags presenterade Sveriges yngre läkares förening sin årliga ranking av landets AT-utbildningar. AT-utbildningen på Kungälvs sjukhus har under de senaste åren legat högt på listan och avancerar nu från fjolårets åttondeplats till plats fem.

Läkare står vid ambulanshelikopter
Fotograf: Karl Chevally

Som första ambulansenheter i landet kommer Västra Götalandsregionens ambulanshelikopter samt ambulanshelikoptern i Värmland att vara försedda med helblod som används när man ger blodtransfusioner direkt på olycksplatsen. Detta ökar möjligheten att behandla svårt skadade och blödande patienter.

Page list icon

Kungälvs sjukhus två ljusbehandlingsmottagningar samlokaliseras från och med den 2 september till Stenungsund.