Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sommarjobb (feriepraktik)

Varje år har du som går i gymnasiet möjligheten att söka sommarjobb (feriepraktik) inom Västra Götalandsregionen. Vi vill ge dig som är ung och nyfiken en chans att prova ett av våra yrken och kanske hitta din framtida arbetsplats.

Du kan söka feriepraktik inom flera av Västra Götalandsregionens verksamheter, flest platser finns inom hälso- och sjukvård och serviceverksamheter som städ, kök, tvätteri och vaktmästeri. Du kan också söka en plats inom andra verksamheter och områden som tandvård, kultur, fastighetsförvaltning, kollektivtrafik, administration, teknik, regionutveckling och mänskliga rättigheter.

Västra Götalandsregionen arbetar för mångfald och välkomnar självklart alla oavsett kön, etnicitet, religion, sexuell läggning och funktionsvariation att söka feriepraktikplats hos oss.

Vem får söka?

För att söka en feriepraktikplats inom Västra Götalandsregionen ska du

  • under sommaren 2020 ha uppehåll under pågående gymnasieutbildning efter årskurs 1 eller 2
  • vara folkbokförd i Västra Götaland och ha svenskt person- eller samordningsnummer
  • förstå och kunna göra dig förstådd på svenska (för att kunna få en meningsfull och säker feriepraktikplats)

För vissa praktikplatser kräver att du har fyllt 18 år.

Tidsperioder

Våra feriepraktikplatser varierar i tid och omfattning. De pågår under max 8 timmar per dag i sammanlagt max 4 veckor mellan juni och augusti. I din ansökan anger du när under sommaren du kan praktisera genom period 1 eller period 2. Exakta datum varierar och meddelas om du blir erbjuden en feriepraktikplats.

Feriepraktik med handledning

Du får feriepraktik med handledning som ger dig en inblick i hur arbetet går till på arbetsplatsen. Det förväntas att du är närvarande och att du, utifrån dina förmågor, tar möjligheten att prova på olika arbetsuppgifter.
Du får 75 kronor per timme och i timlönen ingår semesterersättning (2020 års lön).

Sök sommarjobb (feriepraktik) 

Ansökningsperioden för feriepraktik 2020 startar måndag 17 februari och avslutas tisdag 31 mars. När ansökan öppnar kommer du att hitta en länk HÄR.

Så sker urvalet

Det är många som söker våra feriepraktikplatser och för en rättvis fördelning sker urvalet med hjälp av lottning. Lottningen sker efter att ansökningstiden har gått ut. Därefter hanteras fördelningen av platser på respektive arbetsplats och besked lämnas senast onsdag 29 april.

Mer information om fördelningen och hur du tackar ja till erbjuden plats får du via den mejladress som du har uppgett i din ansökan. Det är mycket viktigt att du bevakar din inkorg och svarar inom angiven tid, annars går platsen till en annan sökande.

Frågor om feriepraktik?

Mejla dina frågor om feriepraktik i Västra Götalandsregionen till feriepraktik@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2020-01-10 08:44