Recept med floralins

Floralinsen är en gul lins framtagen för att odlas i Sverige, med fokus på hållbarhet och näringsrik mat. Den är enkel att tillsätta rakt ner i grytan eller köttfärsen och låta den puttra med i ca 20 minuter. Enklare än så kan det inte bli!

Den svenska floralinsen får smak och karaktär från våra jordar och vårt klimat. Där den får växa längre i lägre temperatur och utvecklar mer smak, jämfört med de importerade som vi hittar i hyllan.

Floralinsen är rik på protein och fiber och har en mustig umamismak. Med sin milda smak och fina konsistens passar den perfekt i allt från plättar till grytor – ett bevis på att lokalodlat kan vara både gott och smart. 

Här hittar du fina recept framtagna av våra skolrestauranger. Låt det smakas!

Floraplättar på tallrik

Söåtsens Flora-plättar

Med få ingredienser får du plättar som passar lika bra till lunch som till kvällsmål – en vardagsfavorit med karaktär.

Hamburgare på skärbräda

Vegansk floralinsbas

Burgare, biffar, bollar eller kebab – du väljer! Perfekt när du vill laga något som känns både smart och gott.