Digitala verktyg

För dina studier behöver du en dator eller lämplig surfplatta med internetuppkoppling. Wifi finns att tillgå på skolan under träffarna, men du behöver ombesörja egen uppkoppling under dina hemstudier och utanför skoltid under träffarna. 

itslearning

Vi använder itslearning som lärplattform och kommunikationsverktyg i alla utbildningar. 

Vill du få tillgång till itslearning innan utbildningsstart går du till vår inloggningssida för itslearning och under knappen "Logga in" trycker du på ”Har du glömt ditt lösenord?”. Fyll i den mejladress du angav när du sökte din utbildning. Du ska då få ett mejl från itslearning med en länk där du kan skapa ett lösenord. Har du problem med detta kan du kontakta ansvarig lärare.

Logga in på itslearning varje dag för att uppdatera dig om uppgifter, läs meddelanden och hämta ny informtion från din lärare och APL-samordnare.  Uppdatera dina personliga inställningar i itslearning med rätt information samt ett foto på dig. Detta gör kommunikationen med lärare och kurskamrater mycket enklare.

Ladda ner appen itslearning

Det finns en itslearning-app till smartphones. Sök efter itslearning i din appstore eller liknade, installera och anslut med ditt användarnamn och lösenord.

Vi rekommenderar alla att ladda ned appen. Om du tillåter notiser från appen, får du snabbt information om nya meddelande, anslag och uppgifter från utbildningen. Kom ihåg att uppdatera appen emellanåt för att dessa notiser ska bestå.

Om du har problem att logga in i itslearning

Om du inte kan komma in i itslearning är problemet oftast att du angett fel e-postadress eller fel lösenord. Du kan själv sätta ett nytt lösenord. Om du försöker göra det men inte får ett mail från itslearning så tyder det på att det är e-postadressen som är problemet. = Börja med att försöka byta lösenordet.

Öppna en webbläsare och gå till vgr.itslearning.com

Klicka på ”Har du glömt ditt lösenord?” följ instruktionerna.

Office 365

För att smidigt sköta studieuppgifter i itslearning behöver du koppla ett Microsoftkonto till ditt itslearningkonto. Du kan skaffa gratisvarianten av Microsoftkontot och får då tillgång till grundläggande webbversioner av de vanliga Officeprogrammen och 5 GB utrymme i OneDrive (molnlaggring). Information om hur du skaffar ett gratis Microsoftkonto hittar du under IT-support för VUX och BYS i itslearning. 

När du loggat in i itslearning och börjar kopplingsprocessen får du reda på om du redan har ett Microsoft-konto. Här finns en instruktionsfilm som visar hur man kopplar kontona i itslearning.

Teams

Viss undervisning sker via videomötesprogrammet Teams, då krävs webbkamera och mikrofon. Mer information kring detta ges i välkomstbrevet som du får när du blivit antagen.