Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Välkommen till Dart!

Dart är ett kommunikations- och dataresurscenter för personer med funktionsnedsättning. Vi arbetar med alternativ och kompletterande kommunikation (AKK), kommunikativa rättigheter och tillgänglighet för barn, ungdomar och vuxna. Alla har rätt att kommunicera.

 • Bild till bildspelet
  Bild 1 av 6

  Filmer, exempel och inspiration? Det hittar du under "Lär om kommunikationsstöd". 

 • corona
  Bild 2 av 6

  Under Färdigt material hittar du tillgänglig information med lättläst text och bilder om Corona-viruset (covid-19).

 • Utställning
  Bild 3 av 6

  Kom till Dart och se vår utställning! Där kan du själv botanisera bland olika kommunikationsstöd och få inspiration.

 • Bildspel
  Bild 4 av 6

  På Dart ger vi kurser och handledning i PODD.

 • Hbtq
  Bild 5 av 6

  Dart är en hbtq-diplomerad verksamhet sedan 2018.

 • 112
  Bild 6 av 6

  Alla behöver kunna kalla på hjälp om någonting händer. I 112-appen kan du enkelt ringa upp och skicka din position utan att behöva prata.

Aktuellt

 • Page list icon

  Digital kommunikation är i dag en förutsättning för delaktighet och det är viktigt för alla. Även för personer med svårigheter att kommunicera i tal och skrift. Här delar Margret Buchholz, specialistarbetsterapeut på Dart, med sig av sin forskning i en intervju med Nationellt Center för Rett syndrom.

 • Logga för Kommunikationskarnevalen. Ett färglatt myller av olika former i bakgrunden och en rosa banderoll med orden Kommunikationskarnevalen 2021. Framför den en mindre lila banderoll med orden Studio Karneval.

  Kommunikationskarnevalen 2021 blir ett helt digitalt event i år! Lyssna till bl.a. Juliet Goldbart och Ida Kåhlin som talar inom temat "AKK: Stora utmaningar – många möjligheter". Här hittar du hela det spännande programmet och information om hur du anmäler dig.  

 • Page list icon

  – Ett gemensamt förhållningssätt i en persons nätverk är a och o för att alla människor ska få rätt möjligheter att kommunicera. Det säger vår logoped Ingrid, som i ett reportage hos Nationellt kompetenscentrum anhöriga berättar om Gemensam problemlösning, en metod som vi har lång erfarenhet av på Dart.

Kalender

Kurskalender

Vi erbjuder utbildning kring programvaror eller metoder för att stödja kommunikation. Här kan du se och anmäla dig till våra kurser.
Ögonstyrd dator

Utredning

Vi tar emot patienter med kommunikativa och kognitiva svårigheter och utför utredning och utprovning på specialistnivå.
Projekt

Projekt

Vi medverkar i utveckling och forskning inom kommunikation och kommunikationsstöd. Här kan du läsa om våra projekt.
Material

Material

På vår webbplats finns mycket färdigt material för att stödja kommunikation. Allt material är fritt att ladda hem och använda för alla.
Senast uppdaterad: 2018-04-23 13:54