Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Välkommen till Dart!

Dart arbetar med kommunikationsstöd samt alternativa pek- och styrsätt för digital delaktighet riktat till personer med funktionsnedsättning. Vi träffar patienter, genomför utvecklingsprojekt och forskar om alternativ och kompletterande kommunikation (AKK), kommunikativa rättigheter och tillgänglighet för barn, ungdomar och vuxna. Alla har rätt att kommunicera.

Aktuellt

 • Page list icon

  Fredagen 1 mars 2024 försvarar Jenny Samuelsson, logoped, sin avhandling "Speech production and literacy in students with intellectual disabilities and communication difficulties".

 • En bildkarta med ord som självhat, hopplöst och vill inte

  Nu finns det nytt samtalsmaterial för personer med kognitiva och kommunikativa funktionsnedsättningar om hur man kan prata kring suicid.

 • två armar som håller i en bok

  Välkommen på workshop om AKK och läsinlärning med Karen Erickson! Karen är professor vid Center for Literacy and Disability Studies at University of North Carolina at Chapel Hill, USA och en av de främsta i världen på läsinlärning för barn och unga i behov av AKK.

Kalender

Kurskalender

Vi erbjuder utbildning kring programvaror eller metoder för att stödja kommunikation. Här kan du se och anmäla dig till våra kurser.

Ögonstyrd dator

Utredning

Vi tar emot patienter med kommunikativa och kognitiva svårigheter och utför utredning och utprovning på specialistnivå.

Projekt

Projekt

Vi medverkar i utveckling och forskning inom kommunikation och kommunikationsstöd. Här kan du läsa om våra projekt.

Material

Material

På vår webbplats finns mycket färdigt material för att stödja kommunikation. Allt material är fritt att ladda hem och använda för alla.

 • Bild till bildspelet
  Bild 1 av 2

  Filmer, exempel och inspiration? Det hittar du under "Lär om kommunikationsstöd". 

 • Blå bakgrund och bilder på ögonstyrning och styrsätt
  Bild 2 av 2

  Har du svårt att använda dator eller telefon? Dart kan hjälpa till att prova ut alternativa styrsätt.

Senast uppdaterad: 2024-02-27 13:44