Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Välkommen till Dart!

Dart arbetar med kommunikationsstöd samt alternativa pek- och styrsätt för digital delaktighet riktat till personer med funktionsnedsättning. Vi träffar patienter, genomför utvecklingsprojekt och forskar om alternativ och kompletterande kommunikation (AKK), kommunikativa rättigheter och tillgänglighet för barn, ungdomar och vuxna. Alla har rätt att kommunicera.

 • Logga på karnevalen och svart text mot blå bakgrund
  Bild 1 av 4

  24-25 oktober är det dags för Kommunikationskarnevalen! Årets tema är Bygga språk med AKK - att möjliggöra dialog. Läs mer under Aktiviteter.

 • Bild på PODD-pärmar och svart text mot blå bakgrund
  Bild 2 av 4

  Utbilda dig i PODD med Gayle Porter som kursledare i höst! 27-28 september - introduktionskurs, 16-20 oktober - avancerad kurs. Läs mer under Aktiviteter - PODD workshop. 

 • Bild till bildspelet
  Bild 3 av 4

  Filmer, exempel och inspiration? Det hittar du under "Lär om kommunikationsstöd". 

 • Blå bakgrund och bilder på ögonstyrning och styrsätt
  Bild 4 av 4

  Har du svårt att använda dator eller telefon? Dart kan hjälpa till att prova ut alternativa styrsätt.

Aktuellt

 • En röd fyrkant ovanpå en bakgrund med färgglada pratbubblor

  Kommunikationskarnevalen återkommer med två dagar fyllda av spännande föreläsningar, forskning och seminarium om kommunikation och AKK tillsammans med högaktuella utställare. Årets tema är Bygga språk med AKK - att möjliggöra dialog. Anmälan är öppen! Läs mer på karnevalens webb: www.trippus.net/Kommunikationskarnevalen2023

 • Tre uppslagna böcker med bilder att peka på

  I höst kommer den australiensiska logopeden Gayle Porter, grundaren av PODD, till Göteborg. Ta chansen att utbilda dig i PODD med Gayle som kursledare i september eller oktober!

 • Page list icon

  Dart specialistenhet för kommunikationsstöd och digital delaktighet och Enheten för logopedi vid Göteborgs Universitet har nöjet att få bjuda in till två spännande seminarier inom AKK-området då vi får besök av professor Rajinder Koul. Båda seminarierna är kostnadsfria.

Kalender

Kurskalender

Vi erbjuder utbildning kring programvaror eller metoder för att stödja kommunikation. Här kan du se och anmäla dig till våra kurser.

Ögonstyrd dator

Utredning

Vi tar emot patienter med kommunikativa och kognitiva svårigheter och utför utredning och utprovning på specialistnivå.

Projekt

Projekt

Vi medverkar i utveckling och forskning inom kommunikation och kommunikationsstöd. Här kan du läsa om våra projekt.

Material

Material

På vår webbplats finns mycket färdigt material för att stödja kommunikation. Allt material är fritt att ladda hem och använda för alla.

Senast uppdaterad: 2022-09-14 13:28