Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Välkommen till Dart!

Dart är ett kommunikations- och dataresurscenter för personer med funktionsnedsättning. Vi arbetar med alternativ och kompletterande kommunikation (AKK), kommunikativa rättigheter och tillgänglighet för barn, ungdomar och vuxna. Alla har rätt att kommunicera.

 • Bild till bildspelet
  Bild 1 av 6

  Filmer, exempel och inspiration? Det hittar du under "Lär om kommunikationsstöd". 

 • corona
  Bild 2 av 6

  Under Färdigt material hittar du tillgänglig information med lättläst text och bilder om Corona-viruset (covid-19).

 • Utställning
  Bild 3 av 6

  Kom till Dart och se vår utställning! Där kan du själv botanisera bland olika kommunikationsstöd och få inspiration.

 • Bildspel
  Bild 4 av 6

  På Dart ger vi kurser och handledning i PODD.

 • Hbtq
  Bild 5 av 6

  Dart är en hbtq-diplomerad verksamhet sedan 2018.

 • 112
  Bild 6 av 6

  Alla behöver kunna kalla på hjälp om någonting händer. I 112-appen kan du enkelt ringa upp och skicka din position utan att behöva prata.

Aktuellt

 • Bild på ballonger och godis

  Dart har flyttat till nya lokaler! Lagom till midsommar lämnade vi Kruthusgatan. Nu finns vi på området kring Gamlestadens Fabriker i samma hus som BUP. Nu ägnar vi sommaren åt att packa upp och komma i ordning innan vi tar lite semester. I höst hälsar vi er alla välkomna, vare sig ni kommer i anslutning till ett patientbesök, som kursdeltagare eller för att delta i våra projekt.

 • Page list icon

  Här tipsar vi om en spellista med tips för en enklare vardag med mobil och surfplatta från Infoteket om funktionshinder. En telefon eller surfplatta är ett bra hjälpmedel för att förenkla vår vardag. Här hittar du korta instruktionsfilmer att följa för att starta olika funktioner som stöd i vardagen.

 • Page list icon

  Under 2021 har det tagits fram kliniska riktlinjer för ögonstyrd teknik för personer med cerebral pares av projektet Eyes on Communication. Nu finns riktlinjerna att ladda hem.

Kalender

Kurskalender

Vi erbjuder utbildning kring programvaror eller metoder för att stödja kommunikation. Här kan du se och anmäla dig till våra kurser.
Ögonstyrd dator

Utredning

Vi tar emot patienter med kommunikativa och kognitiva svårigheter och utför utredning och utprovning på specialistnivå.
Projekt

Projekt

Vi medverkar i utveckling och forskning inom kommunikation och kommunikationsstöd. Här kan du läsa om våra projekt.
Material

Material

På vår webbplats finns mycket färdigt material för att stödja kommunikation. Allt material är fritt att ladda hem och använda för alla.
Senast uppdaterad: 2018-04-23 13:54