Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Aktuellt

Här hittar du arkivet av nyheter.

Page list icon

Är du nyfiken på Darts verksamhet? Vill du veta mer om kommunikation och vad som är viktigt för att skapa ökad kommunikativ tillgänglighet? Nu finns det nya tider för kostnadsfria studiebesök för hösten!

Bild på en dator och en kameleont

Easy Reading är ett hjälpmedel för att läsa och förstå webbsidor. Du kan använda det på din dator eller på din surfplatta. Nu är vi glada över att berätta att programmet Easy Reading finns tillgängligt för alla... och vi vill gärna ha just din hjälp att prova och berätta vad du tycker!

Bild på en kvinna med två böcker i handen

I slutet av maj släpptes boken "Matt: More than words", skriven av Hans M Hirschi. Boken handlar om Matt, 23 år, som är född med en svår CP-skada och i hela sitt liv inte har kunnat förmedla sig med sin omgivning - förrän hans nya assistent hittar ett sätt. Eva Holmqvist, specialistarbetsterapeut på Dart, har fått äran att vara testläsare och att skriva förordet till boken.

En person som välkomnar en annan person i en dörr

Nu är vi stolta över att kunna presentera Darts digitala Öppet hus!

Bild i grönt och orange och med en bild på Gunilla Thunberg

Gunilla Thunberg, logoped och forskare på Dart, har fått äran att i år ta emot svenska logopedpriset för sitt arbete med utbildning, forskning och kliniskt arbete inom området AKK. Vi är otroligt stolta och glada! Gunilla kommer att få ta emot priset digitalt på Svenska Logopedförbundets möte den 15 maj. Stort grattis Gunilla! Här kan du läsa den fina motiveringen.

Bild på en kalender

Nu släpper vi höstens kursprogram! Nytt för den här terminen är kursen "Ritprat - att diskutera och lösa problem med sociala berättelser, seriesamtal och andra visuella strategier". Välkommen att anmäla dig till den eller till någon av våra kurser om kommunikativ tillgänglighet, våra kursledarutbildningar i AKKtiv och samtalsmatta eller någon av våra metod- och teknikkurser.

Corona

Dart har tagit fram flera olika bildstöd om Corona-viruset (covid-19). Vi tipsar också om andras fina resurser som finns runtom. Allt vi gör och hittar samlar vi på den här sidan - och det är fritt fram för alla att ladda ner, använda och inspireras av! Du hittar materialet under rubriken "Färdigt material".

Europeiska logopedidagen

Temat i år är Läs- och skrivsvårigheter, och vi på Dart vill passa på att lyfta allas rätt till skriftlig kommunikation.

Page list icon

Vill du lära ut metoden samtalsmatta till andra i din verksamhet? Nu finns det äntligen möjlighet att gå kursledarutbildning i metoden samtalsmatta i Sverige! Den 21-22 oktober anordnar Dart denna kurs.

Öppet hus

Vi bjuder in till Öppet Hus den 1 april för att inviga vår nya utställning om kommunikationsstöd! Kom och få veta mer om vår verksamhet och om våra projekt. Vi visar nyheter kring kommunikationshjälpmedel och vår nya webbplats. Det är kostnadsfritt att delta.

Page list icon

Är du nyfiken på Darts verksamhet? Vill du veta mer om kommunikation och vad som är viktigt för att skapa ökad kommunikativ tillgänglighet? Nu erbjuder vi några fasta tider varje termin för kostnadsfria studiebesök.

Utställning

Den 3-5 december kommer projektet KomHIT Flykting ha en avslutande utställning. Syftet är att lyfta fram och synliggöra de hundratals bildstöd som tagits fram i samarbete med olika vård-verksamheter. Ta del av detta genom utställningen vid Sahlgrens aula.

Page list icon

Det finns en ny app som kallas 112-appen. Om du har svårt att göra dig förstådd med personer du inte känner kan du ha nytta av att din exakta position skickas direkt till SOS Alarmfunktionen om du ringer 112 från appen. Det kan vara bra om du har svårt att förklara var du är.

Senast uppdaterad: 2019-04-08 23:13