Framtidens skola på Kvalitetsmässan

Med temat ”Det nya Sverige” arrangeras Kvalitetsmässan i Göteborg i år den 14-16 november. Och vad passar då bättre än att visa upp framtidens lärmiljöer?

Vi finns på mässan alla tre dagarna för att visa och berätta om hur simulatorbaserad undervisning fungerar, och varför det är framtidens sätt att lära. Välkommen in i vår trailer för att uppleva hur det känns att köra en traktor, skogsmaskin, skördetröska eller lastbil – med hjälp av den senaste tekniken.

Om vår mobila lärmiljö:
Trailern kommer från våra naturbruksskolor där vi arbetar för att öka användningen av simulatorer i undervisningen. Detta har flera fördelar - mindre klimatpåverkan, högre säkerhet och mer mängdträning för eleverna.  Simulatorerna blir ett bra komplement till körträningen i verkliga maskiner och gör att elever på naturbruksutbildningarna blir ännu bättre rustade inför sitt framtida yrke. För att fler ska få uppleva framtidens skola har vi skapat ett mobilt klassrum: en trailer fylld med simulatorer som kan ta sig dit besökaren befinner sig.