Björn Cedergårdh blir ny avdelningschef för intensivvårdsavdelningen, IVA

Björn Cedergårdh blir ny avdelningschef på intensivvårdsavdelningen, IVA, Alingsås lasarett.

Björn Cedergårdh blir ny avdelningschef för intensivvårdsavdelningen, IVA, Alingsås lasarett. Björn kommer närmast ifrån ambulanssjukvården där han har arbetat som biträdande vårdenhetschef de senaste fem åren. Han börjar sin tjänst som avdelningschef den 1 februari 2020.

- Jag började arbeta som sjuksköterska på Alingsås lasaretts akutmottagning tidigt 2000-tal för att därefter arbeta som ambulanssjuksköterska. De senaste fem åren har jag arbetat som biträdande vårdenhetschef för ambulanssjukvården. Jag har haft ett delat vårdenhetschefsuppdrag för ambulanssjukvården SÄS Alingsås-Herrljunga-Lerum som har likvärdigt antal anställda som IVA fast utspridda över ett något större geografiskt område.

Vad kom det sig att du sökte tjänsten som avdelningschef på IVA?

- Lite av en händelse faktiskt, jag hade vid tidpunkten inför att annonsen skulle publiceras, ett inbokat möte med båda mina företrädare. När jag gick därifrån detta möte så började tankarna snurra och detta var ett sällsynt tillfälle för mig att ta tillvara på!

Vad ser du fram emot i din nya tjänst?

- Oj, det är svårt att lyfta fram bara något enstaka….. Jag har alltid arbetat med akutsjukvård och nu får jag fortsätta med detta på en enhet jag ser lite som ”navet” på lasarettet. Alingsås lasarett har så många fördelar jämfört med de större sjukhusen där vi från ambulanssjukvårdens sida alltid uppskattat de tids-effektiva process spåren som ”Raka Spåret- Höftprocessen”, ”Rädda hjärnan” och ”Hjärn-vägen”. Att nu få axla rollen som avdelningschef på IVA Alingsås lasarett är en spännande utmaning och förmån.

Det här är Björn Cedergårdh

Ålder: 46 år

Yrke: Blivande avdelningschef på intensivvårdsavdelningen, Alingsås lasarett

Bor: Alingsås

Familj: Fru och två döttrar

Intressen: Ska jag välja en sak så får det vara träning av olika slag

Vad tycker du att alla ska ha provat på någon gång i livet? Utmana dig själv, testa att gå utanför din bekvämlighetszon ibland. Prova ett nytt jobb, en ny sport eller bygg ett hus. Det ger dig nya perspektiv. Du blir rikare på erfarenheter och förhoppningsvis har du roligt på vägen också.

Björn uppmanar alla till att utmana sig själva ibland och prova något som ligger utanför bekvämlighetszonen.

- Det ger dig nya perspektiv, säger Björn.