Nyheter

Nyheter

 • Vill du läsa till specialistsjuksköterska hos oss?

  Bli specialistsjuksköterska genom att söka en utbildningsbefattning. Vad klappar ditt hjärta för? Sjukhusen i väster erbjuder betald specialistutbildning och du kan söka med placering antingen i Alingsås eller i Kungälv.

 • Ge den bästa julgåvan - ge blod

  Att ge blod, är att ge en julgåva som räddar liv!

 • Årets strokeenhet, andra året i rad

  Personalens engagemang, det goda samarbetet mellan de enheter som bildar strokelarmkedja på lasarettet och viljan att ständigt fortsätta kompetensutveckla är viktiga pusselbitar för den goda strokevård som ligger bakom priset.

 • Patientfokuserad studie om triggerfinger

  Triggerfinger är ett tillstånd som kan orsaka smärtsamma låsningar i ett eller flera fingrar. Hasan Bitar, ST-läkare, har tillsammans med kollegor genomfört en studie där två vanliga behandlingsmetoder jämförts och där även patientens upplevelse av symptom undersökts över tid. Studien har nu publicerats i en ansedd medicinsk tidskrift.

 • Promenadtavla i lasarettets entré ska inspirera till mer rörelse

  I huvudentrén på Alingsås lasarett finns numera en tavla med förslag på promenadslingor av olika längd som alla börjar och slutar vid lasarettet. Promenadförslagen finns också här på webbplatsen.

 • Premiär för mobilt akutläkarteam

  I dag, den 27 mars, startade vårt nya, mobila akutläkarteam sin verksamhet.

 • Filmad föreläsning: Unga och tobak

  Vitt snus, e-cigaretter, svart snus och ”gammal” rökning. Ny statistik över användandet bland unga visar branta kurvor. Hur mycket nikotin får man i sig via de nya produkterna? Varifrån kommer de? Hur funkar de?

 • Prisade handledare

  Studenter på alla nivåer är jätteviktiga för Sjukhusen i väster. Först och främst vill vi rusta dem och utbilda dem inför deras kommande yrkesliv och ge dem en god kunskapsgrund och en vilja att stanna kvar inom vårdyrket.

 • Kvalitetsfestival 2022

  Kvalitetsfestivalen är ett årligt evenemang på Sjukhusen i väster som är avsett att fungera som en arena för erfarenhetsutbyte och goda idéer - kollega till kollega.

 • Alingsås lasarett får priset "årets strokeenhet 2021"

  Kvalitetsregistret ”Riksstroke” har återigen utsett årets strokeenhet utifrån data som samlades in 2021. Utmärkelsen gick till Alingsås lasarett!

 • Välj rätt i sommar och få vård snabbare!

  Förhoppningsvis kommer du inte behöva söka vård eller hjälp av oss alls i sommar. Men om det ändå skulle bli så, vill vi hjälpa dig att söka vård på rätt mottagning för just din skada eller sjukdom. Det gör att du får vård snabbare, väntetiderna blir kortare och belastningen på vårdens personal minskar.

 • Nationella patientenkäten genomförs i vår

  I vår deltar Alingsås lasarett i den nationella patientenkäten.

 • Långsiktigt kvalitetsarbete ger lyft för hjärtinfarktsvården

  För fem år sedan bestämde man sig inom kardiologen på Alingsås lasarett för att förbättra hjärtinfarktsvården. Beslutet ledde till ett långsiktigt kvalitetsarbete, som nu avspeglar sig i resultaten.

 • Följ med på invigning av nya Alingsås lasarett

  2016 startade arbetet med att bygga om och till Alingsås lasarett. Nu är bygget klart och den sista vårdavdelningen har flyttat in i nya lokaler. Ett vanligt år hade vi haft en invigning med pompa och ståt, i år bjuder vi på en filmad rundvandring i det nya lasarettet.

 • Var försiktig i halkan

  Nu är det extra halt ute och många halkar och skadar sig.

 • För tionde året - Sverigeledande inom knäprotesoperationer

  För tionde året i rad är Alingsås lasarett bäst i landet på knäprotesoperationer. Många faktorer ligger bakom, men den främsta nyckeln till den långvariga framgången är en mycket sammansvetsad och vältajmad protesgrupp.

 • Läkare vid Sjukhusen i väster tilldelas internationell utmärkelse

  Joakim Strömberg, överläkare på Alingsås lasarett, och Anna Zachrisson, specialist i ortopedisk kirurgi på Kungälvs sjukhus, har belönats med The International Dupuytren Award.

 • Rörelse på recept ger många hälsofördelar

  Fysisk aktivitet på recept, FaR, är något all legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal kan skriva ut för att förebygga och behandla sjukdomar. Fysisk aktivitet har en rad olika positiva hälsoeffekter – allt från att lindra ledsmärta vid artros till att förebygga stress och minska risken för depression.

 • Nabil Abdelsatar vårdar lokaler på Alingsås lasarett

  På Alingsås lasarett arbetar 750 medarbetare. Allt arbete vi gör syftar till att göra våra patienter friskare. Bredden på antal yrken på lasarettet är stor och spänner över många professioner. Möt Nabil Abdelsatar, en av våra lokalvårdare.

 • Den sjungande chefen på Alingsås lasarett

  Joakim Blomberg är ny avdelningschef för ortopediavdelningen. Musik, sång och teater betyder mycket för Joakim och är något han tar med sig in i sitt arbete på ortopediavdelningen.

 • Björn Cedergårdh blir ny avdelningschef för intensivvårdsavdelningen, IVA

  Björn Cedergårdh blir ny avdelningschef för intensivvårdsavdelningen, IVA, Alingsås lasarett. Björn kommer närmast ifrån ambulanssjukvården där han har arbetat som biträdande vårdenhetschef de senaste fem åren. Han börjar sin tjänst som avdelningschef den 1 februari 2020.

 • Digitala möten ska stärka logopedivården

  Logopedimottagningen har sökt och blivit beviljade 303 500 kr, av Västra Götalandsregionens innovationsfond, för ett projekt som syftar till att utveckla digitala vårdmöten för patienter med stroke eller neurologisk sjukdom.

 • Alingsås lasarett i topp när det gäller knäprotesoperationer

  För nionde året i rad placerar sig Alingsås lasarett på första plats i kvalitetsregistret angående minsta risk för protesbyte efter knäprotesoperationer inom tio år. Ett bra samarbete mellan ortopediavdelningen, operationsavdelningen och rehabmottagningen är några av faktorerna bakom framgången.