Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nyheter

Nyheter

Joakim Strömberg, överläkare på Alingsås lasarett, och Anna Zachrisson, specialist i ortopedisk kirurgi på Kungälvs sjukhus, har belönats med The international dupuytrens award.

Just nu förbereder Alingsås lasarett sig för att kunna ta emot de patienter som är svårt och akut sjuka i coronavirussjukdom (covid-19). Därför kommer vissa planerade operationer och mottagningsbesök att senareläggas.

Provtagningen på Alingsås lasarett har inte någon öppen provtagning för coronavirus/covid-19.

Med anledning av risken för samhällsspridning av coronavirus/covid-19 ber vi anhöriga och närstående till inneliggande patienter att undvika besök på sjukhuset.

Fysisk aktivitet på recept, FaR, är något all legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal kan skriva ut för att förebygga och behandla sjukdomar. Fysisk aktivitet har en rad olika positiva hälsoeffekter – allt från att lindra ledsmärta vid artros till att förebygga stress och minska risken för depression.

Har du varit utomlands under de senaste 14 dagarna och har feber eller luftvägssymtom som hosta, andnöd eller halsont? Om ja, gå inte till en vårdmottagning.

På Alingsås lasarett arbetar 750 medarbetare. Allt arbete vi gör syftar till att göra våra patienter friskare. Bredden på antal yrken på lasarettet är stor och spänner över många professioner. Möt Nabil Abdelsatar, en av våra lokalvårdare.

Joakim Blomberg är ny avdelningschef för ortopediavdelningen. Musik, sång och teater betyder mycket för Joakim och är något han tar med sig in i sitt arbete på ortopediavdelningen.

Björn Cedergårdh blir ny avdelningschef för intensivvårdsavdelningen, IVA, Alingsås lasarett. Björn kommer närmast ifrån ambulanssjukvården där han har arbetat som biträdande vårdenhetschef de senaste fem åren. Han börjar sin tjänst som avdelningschef den 1 februari 2020.

Logopedimottagningen har sökt och blivit beviljade 303 500 kr, av Västra Götalandsregionens innovationsfond, för ett projekt som syftar till att utveckla digitala vårdmöten för patienter med stroke eller neurologisk sjukdom.

Susanne Karlsson, 46 år, är AT-läkare på Alingsås lasarett. Hon började studera till läkare när hon var 40 år. Innan dess hade hon en lång karriär bakom sig som internationell marknadsekonom. Det var när Susanne var föräldraledig som hon började fundera på att göra verklighet av barndomsdrömmen om att bli läkare.

För nionde året i rad placerar sig Alingsås lasarett på första plats i kvalitetsregistret angående minsta risk för protesbyte efter knäprotesoperationer inom tio år. Ett bra samarbete mellan ortopediavdelningen, operationsavdelningen och rehabmottagningen är några av faktorerna bakom framgången.

- Det är jätteroligt att göra praktik här eftersom jag tycker att det är intressant att lära mig om hur kroppen fungerar, säger Emma Silvdahl.

Samuel Söderberg - så heter Alingsås lasaretts nya avdelningschef för sekretariatet. Sekretariatet är en verksamhet som tillhör kliniken för akutmottagning och administration. På avdelningen arbetar medicinska och vårdadministrativa sekreterare, receptionister och it-support, totalt 51 medarbetare. Sekretariatet är en servicefunktion och bistår alla avdelningar och mottagningar på lasarettet med administrativa uppgifter.

Thandiwe Mujikwa är 31 år, kommer från Zimbabwe, och studerar till undersköterska på Malta. Nu gör hon praktik på akutmottagningen på Alingsås lasarett.

Medicinavdelning 9 på Alingsås lasarett har för andra året i rad utsetts till årets strokeenhet av det nationella kvalitetsregistret Riksstroke.

Om du vaccinerar dig får immunförsvaret hjälp att skydda kroppen bättre mot viruset.

Alla kan rädda liv: Restart a Heart Day 16 oktober

Idag flyttar Apoteket Hjärtat in i sina nya lokaler på sjukhuset. Du hittar dem på högersidan strax innan du är framme vid sjukhusets huvudentré.

På fredag 24 augusti levereras det konstverk som ska finnas utanför huvudentrén. Det kommer innebära att det blir tillfälliga störningar runt huvudentrén under fredagen. Tyvärr kommer parkeringsplatserna för rörelsehindrade att påverkas och inte vara tillgängliga på fredag.

Den 9 september 2018 är det val till regionfullmäktige i Västra Götaland. Valet sker var fjärde år, samtidigt som valet till Riksdagen och kommunfullmäktige. Du röstar på det parti och de politiker som du tycker ska leda Västra Götalandsregionens arbete i fyra år framöver. Det betyder också att du påverkar hur Västra Götalandsregionens arbetar inom områden som hälsa och vård, regional utveckling, kultur och kollektivtrafik.

Fredag 3 augusti kl 14.00 stänger sjukhusets reception för att flytta till ny plats vid sjukhusets nya huvudentré.

Förändringar av parkeringsplatser för besökare och personal.

Hänvisning till andra röntgenverksamheter under perioden.

Varje år har du som går i gymnasiet möjligheten att ansöka om feriepraktik i Västra Götalandsregionen. Vi vill ge dig som är ung och nyfiken en chans att prova ett av våra yrken och kanske hitta din framtida arbetsplats!

Alingsås lasarett är mitt uppe i om- och tillbyggnadsprojektet av sjukhuset och en hel del har hänt under året.

Vid årsskiftet avslutas Mobiliseringsinitiativet, ett unikt samarbetsprojekt mellan Västra Götalandsregionen (VGR) och Försäkringskassan. Projektet har gett framgång i att främja hälsa och förebygga sjukfrånvaro hos både patienter i Västra Götaland och medarbetare i VGR. Alingsås lasarett har deltagit i delprojektet om VGR som arbetsgivare med syftet att minska den stressrelaterade sjukfrånvaron hos de egna medarbetarna.

Nu finns vår hjärtmottagning på entréplanet. Följ skyltning från huvudentrén mot Hiss C. Strax bortanför Hiss C hittar du ingången till hjärtmottagningen.

Vårdavdelning 5, som har inriktning allmän internmedicin med specialitet hjärtsjukdomar, finns nu i nya lokaler. För att hitta till avdelningen, som under en period av ombyggnation, befinner sig i två plan, följ skyltning till Hiss C

Riskerar du att bli allvarligt sjuk av en vanlig influensa? Vaccination är det bästa sättet att hjälpa immunförsvaret att skydda kroppen mot viruset. Beställ sms-påminnelse via 1177 Vårdguiden. Säsongsinfluensan kan bryta ut redan i november och återkommer varje år vid denna tid.

På måndag 6 november öppnar Onkologimottagningen dörrarna till den nya mottagningen. Mottagningen finns nu på plan 2 (entréplan) på sjukhuset strax bortanför laboratoriet.

Västra Götalandsregionen (VGR), fördubblar ob-ersättningen för vårdpersonal som arbetar natt inom sjukvårdande verksamhet.

Välkommen till ett helt rökfritt sjukhus!

Nu startar snart tillbyggnaden av byggnad 29, som är den andra av två utbyggnader på entrésidan av sjukhuset. Innan tillbyggnaden startar kommer byggnaden där restaurang och kök tidigare fanns att rivas. De här delarna av byggprocessen kommer tyvärr innebära en del störningar och förändringar vid nuvarande huvudentré. Vid både rivning och uppbyggnad får vi räkna med både buller och damm.

Alingsås lasarett har för femte gången på sex år fått erkännande för god strokevård. Den här gången gäller erkännandet den vård som gavs 2015

Under torsdagen den 23 februari lyftes den goda utbildningsmiljön på sjukhuset under en inspirationseftermiddag.

Varning för bedrägeriförsök av falsk läkare.

Hur mår du egentligen? Alingsås lasarett är ett hälsofrämjande sjukhus och vi vill hjälpa dig att må bra.

1 juni 2016 införde Västra Götalandsregionen journal via nätet. Det innebär att medborgare som söker och får vård och behandling hos regionens hälso- och sjukvård kan börja läsa anteckningarna i sin journal genom att logga in via 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Syftet med om- och nybyggnationen är att modernisera sjukhusets lokaler för att kunna fortsätta erbjuda bra hälso- och sjukvård, även i framtiden. Kortare vårdtider, snabba genomströmningar, hög teknologi i kombination med högt ställda krav på vården innebär att sjukhuset måste uppgraderas till en standard som kan möta framtidens vård.


Senast uppdaterad: 2020-06-03 21:07