Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nyheter

Nyheter

Thandiwe Mujikwa är 31 år, kommer från Zimbabwe och studerar till undersköterska på Malta. Nu gör hon praktik på akutmottagningen på Alingsås lasarett.

Medicinavdelning 9 på Alingsås lasarett har för andra året i rad utsetts till årets strokeenhet av det nationella kvalitetsregistret Riksstroke.

Om du vaccinerar dig får immunförsvaret hjälp att skydda kroppen bättre mot viruset.

Alla kan rädda liv: Restart a Heart Day 16 oktober

Idag flyttar Apoteket Hjärtat in i sina nya lokaler på sjukhuset. Du hittar dem på högersidan strax innan du är framme vid sjukhusets huvudentré.

På fredag 24 augusti levereras det konstverk som ska finnas utanför huvudentrén. Det kommer innebära att det blir tillfälliga störningar runt huvudentrén under fredagen. Tyvärr kommer parkeringsplatserna för rörelsehindrade att påverkas och inte vara tillgängliga på fredag.

Den 9 september 2018 är det val till regionfullmäktige i Västra Götaland. Valet sker var fjärde år, samtidigt som valet till Riksdagen och kommunfullmäktige. Du röstar på det parti och de politiker som du tycker ska leda Västra Götalandsregionens arbete i fyra år framöver. Det betyder också att du påverkar hur Västra Götalandsregionens arbetar inom områden som hälsa och vård, regional utveckling, kultur och kollektivtrafik.

Fredag 3 augusti kl 14.00 stänger sjukhusets reception för att flytta till ny plats vid sjukhusets nya huvudentré.

Förändringar av parkeringsplatser för besökare och personal.

Hänvisning till andra röntgenverksamheter under perioden.

Varje år har du som går i gymnasiet möjligheten att ansöka om feriepraktik i Västra Götalandsregionen. Vi vill ge dig som är ung och nyfiken en chans att prova ett av våra yrken och kanske hitta din framtida arbetsplats!

Alingsås lasarett är mitt uppe i om- och tillbyggnadsprojektet av sjukhuset och en hel del har hänt under året.

Vid årsskiftet avslutas Mobiliseringsinitiativet, ett unikt samarbetsprojekt mellan Västra Götalandsregionen (VGR) och Försäkringskassan. Projektet har gett framgång i att främja hälsa och förebygga sjukfrånvaro hos både patienter i Västra Götaland och medarbetare i VGR. Alingsås lasarett har deltagit i delprojektet om VGR som arbetsgivare med syftet att minska den stressrelaterade sjukfrånvaron hos de egna medarbetarna.

Nu finns vår hjärtmottagning på entréplanet. Följ skyltning från huvudentrén mot Hiss C. Strax bortanför Hiss C hittar du ingången till hjärtmottagningen.

Vårdavdelning 5, som har inriktning allmän internmedicin med specialitet hjärtsjukdomar, finns nu i nya lokaler. För att hitta till avdelningen, som under en period av ombyggnation, befinner sig i två plan, följ skyltning till Hiss C

Riskerar du att bli allvarligt sjuk av en vanlig influensa? Vaccination är det bästa sättet att hjälpa immunförsvaret att skydda kroppen mot viruset. Beställ sms-påminnelse via 1177 Vårdguiden. Säsongsinfluensan kan bryta ut redan i november och återkommer varje år vid denna tid.

På måndag 6 november öppnar Onkologimottagningen dörrarna till den nya mottagningen. Mottagningen finns nu på plan 2 (entréplan) på sjukhuset strax bortanför laboratoriet.

Västra Götalandsregionen (VGR), fördubblar ob-ersättningen för vårdpersonal som arbetar natt inom sjukvårdande verksamhet.

Välkommen till ett helt rökfritt sjukhus!

Nu startar snart tillbyggnaden av byggnad 29, som är den andra av två utbyggnader på entrésidan av sjukhuset. Innan tillbyggnaden startar kommer byggnaden där restaurang och kök tidigare fanns att rivas. De här delarna av byggprocessen kommer tyvärr innebära en del störningar och förändringar vid nuvarande huvudentré. Vid både rivning och uppbyggnad får vi räkna med både buller och damm.

Alingsås lasarett har för femte gången på sex år fått erkännande för god strokevård. Den här gången gäller erkännandet den vård som gavs 2015

Under torsdagen den 23 februari lyftes den goda utbildningsmiljön på sjukhuset under en inspirationseftermiddag.

Varning för bedrägeriförsök av falsk läkare.

Hur mår du egentligen? Alingsås lasarett är ett hälsofrämjande sjukhus och vi vill hjälpa dig att må bra.

1 juni 2016 införde Västra Götalandsregionen journal via nätet. Det innebär att medborgare som söker och får vård och behandling hos regionens hälso- och sjukvård kan börja läsa anteckningarna i sin journal genom att logga in via 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Syftet med om- och nybyggnationen är att modernisera sjukhusets lokaler för att kunna fortsätta erbjuda bra hälso- och sjukvård, även i framtiden. Kortare vårdtider, snabba genomströmningar, hög teknologi i kombination med högt ställda krav på vården innebär att sjukhuset måste uppgraderas till en standard som kan möta framtidens vård.

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:36