Nabil Abdelsatar vårdar lokaler på Alingsås lasarett

På Alingsås lasarett arbetar 750 medarbetare. Allt arbete vi gör syftar till att göra våra patienter friskare. Bredden på antal yrken på lasarettet är stor och spänner över många professioner. Möt Nabil Abdelsatar, en av våra lokalvårdare.

- Att vi sätter patienten främst, samarbetar och månar om våra kollegor och vår arbetsmiljö – det är viktiga delar i våra rekryteringar på alla nivåer säger Eva Karin Björkdahl, HR-specialist på Alingsås lasarett.

En av våra medarbetare heter Nabil Abdelsatar. Nabil är 41 år och arbetar som lokalvårdare på Alingsås lasarett och tillhör Regionservice. Varje dag städar Nabil och hans kollegor operationssalarna efter operationer, tar hand om farligt avfall, städar besökstoaletterna och hjälper patienter att transportera sig genom korridorerna.

"Utan lokalvårdarnas arbete skulle vi inte kunna utföra operationer"

- Utan lokalvårdarnas arbete skulle vi inte kunna utföra operationer. Nabil och hans kollegor är otroligt viktiga för oss. De ser till att operationssalarna är rena vilket är nödvändigt för patientsäkerheten, säger Johan Kling, verksamhetschef för anestesikliniken, Alingsås lasarett.

Att arbeta som lokalvårdare på Alingsås lasarett är ett variationsrikt arbete. Nabil arbetar enligt ett schema som innebär att han byter avdelning och arbetsuppgifter varje dag, något Nabil uppskattar.

"Känns bra i magen"

- En dag är jag på logopedimottagningen och städar deras lokaler, nästa dag städar jag operationssalen för att ytterligare dagen därpå köra transporter av gods eller transporterar patienter som ska till olika avdelningar. När jag får beröm av vårdpersonalen, när de är nöjda med mig, då känns det väldigt bra i magen, säger Nabil med ett leende.

Nabil vill gärna vidareutveckla sig inom yrket och kanske bli teamledare så småningom. Han funderar även på att ta busskörkort.

- Jag trivs i sociala serviceyrken, allt som går i linje med att hjälpa människor - där stämmer jag in.

 

Det här är Nabil Abdelsatar

Ålder: 41 år

Bor: Villa på Tegelbruket, Alingsås

Familj: Fru och tre barn

Intressen: Styrketräning och att fiska

Lyssnar på: Arabisk musik, Markoolio och Tomas Ledin

Ser på: Nyheterna och Bolibompa med barnen

Vad tycker du att alla ska ha provat på någon gång i livet? Att resa! Mycket, länge och ofta. Du lär dig så mycket.

Rania el Saadi och Nabil Abdelsatar är goda kollegor och lokalvårdare på Alingsås lasarett.

Vill du också jobba på Alingsås lasarett?

Här hittar du våra lediga jobb!