Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Om oss

Gruppbild anställda ISM

ISM är Västra Götalandsregionens kunskapscentrum inom stress, hälsa och arbetsmiljö. Tillsammans med den interna företagshälsovården Hälsan och Arbetslivet, utgör vi förvaltningen Hälsan och Stressmedicin.

Hälsan och Arbetslivet
Styrelsen för Hälsan och Stressmedicin

Forskning

Institutet för stressmedicin bedriver forskning inom stress, hälsa och företrädesvis organisatorisk och psykosocial arbetsmiljö. Vi riktar oss till arbetsgivare, som ansvarar för det systematiska arbetsmiljöarbetet och till HR-funktioner och företagshälsovård som arbetar för skapa hälsofrämjande arbetsförhållanden.

Vi vänder oss också till vårdgivare, som i sitt yrke möter stressrelaterad ohälsa. Vår stressforskning sträcker sig från hälsofrämjande och förebyggande till behandling. Hos oss finns kunskap om vad som händer i kroppen när människor utsätts för långvarig stressbelastning.

Resultaten från våra forsknings- och utvecklingsprojekt publiceras dels i svenska rapporter, dels i vetenskapliga tidskrifter.

Läs mer om ISM:s forskning
Våra publikationer

Kunskapsspridning

Vi föreläser om stress och psykosocial arbetsmiljö för nyckelgrupper inom Västra Götalandsregionen i första hand. Via vår webbplats kan du ta del av aktuell kunskap.

Stress - råd och behandling
Hälsa på arbetsplatsen
ISM-nätverket

Ingibjörg Jonsdottir

Verksamhetschef ISM
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Sandra Pettersson

Kontaktperson kunskapsspridning
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2023-11-27 10:10