Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Om oss

Gruppbild anställda ISM

ISM är Västra Götalandsregionens kunskapscentrum inom stressområdet och bildar tillsammans med Västra Götalandsregionens interna företagshälsovård; Hälsan & Arbetslivet förvaltningen Hälsan och Stressmedicin.

Forskning

Institutet för stressmedicin bedriver forskning inom stress, hälsa, organisatorisk och psykosocial arbetsmiljö. Vi riktar oss till arbetsgivare, som ansvarar för det systematiska arbetsmiljöarbetet och till HR-funktioner och företagshälsovård som arbetar för skapa hälsofrämjande arbetsförhållanden.

Vi vänder oss också till vårdgivare, som i sitt yrke möter stressrelaterad ohälsa. Vår stressforskning sträcker sig från hälsofrämjande och förebyggande till behandling. Vi har också kunskap om vad som händer i kroppen när människor utsätts för långvarig stressbelastning.Läs mer om ISM:s forskning

Resultaten från våra forsknings- och utvecklingsprojekt publiceras dels i svenska rapporter, dels i vetenskapliga tidskrifter.

Våra publikationer

Kunskapsspridning

Vi föreläser om stress och psykosocial arbetsmiljö för nyckelgrupper inom Västra Götalandsregionen i första hand. 

Via vår webbplats kan du ta del av aktuell kunskap.

Stress - råd och behandling

Hälsa på arbetsplatsen

ISM anordnar nätverksträffar för dig som arbetar med stress

Kontaktperson när det gäller kunskapsspridning är sandra.m.pettersson@vgregion.se

Ledning

Institutet för stressmedicin bildar tillsammans med Västra Götalandsregionens interna företagshälsovård;  Hälsan & Arbetslivet förvaltningen Hälsan och Stressmedicin.

Mirko Ivanovic är förvaltningschef för denna, Ingibjörg Jonsdottir är  verksamhetschef för ISM.

Hälsan och Stressmedicin har även en egen nämnd, där Emina Music (C) är ordförande och Karolina Roughton (S) vice ordförande.

Nämnden för hälsan och stressmedicin

Hälsan & Arbetslivet

Ingibjörg Jonsdottir

Verksamhetschef ISM
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Mirko Ivanovic

Förvaltningschef Hälsan & Stressmedicin
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2019-12-18 11:51