Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Verksamhetsledare inom hästrelaterade näringar 200 YH-poäng

verksamhetsledare

BYS erbjuder en distansutbildning med platsförlagda träffar i Skara för dig som vill arbeta i hästsektorn som egen företagare eller som verksamhetsledare!

Du läser utbildningen på distans under ett år på heltid, med fjorton träffar á tre dagar per tillfälle. Under träffarna har du föreläsningar med spetskompetens ur hästbranschen, studiebesök på verksamheter i hela hästsektorn, redovisning av hemuppgifter, workshops och inspiration till eget arbete. På Biologiska Yrkeshögskolan i Skara bygger du nödvändiga nätverk för framtiden. Under tiden du studerar på distans sker all undervisning och kontakt med dina handledare över internet. BYS har sedan 1998 anordnat utbildning för företagsdrift i hästnäringen och har hjälpt många studenter till nya tjänster i Hästsverige eller med att starta egna företag inom näringen.  

Hästnäringen har stor utvecklingspotential och med rätt kunskap och drivkraft kan du hitta din ingång till en framgångsrik affärsidé eller utveckla en redan befintlig verksamhet! Under utbildningen läser du kurser som stöder processen att göra en affärsplan för ett eget företag eller för ett företag/organisation du är anställd av, en kunskap som behövs för att driva lönsamma verksamheter. Kurserna har hästen som gemensam nämnare men fokus är verksamhetsdrift.
 
Under utbildningens LIA period (Lärande i Arbete) kan du skaffa dig fördjupad kunskap i något som är av tydlig nytta för dig, på egen hand eller genom arbete på särskilt utvald arbetsplats. Du kan också på uppdrag av ett företag/organisation utveckla nya eller befintliga verksamheter under LIA. Du får god kontakt med framtida samarbetspartners och arbetsgivare och har stor möjlighet att skapa ditt personliga nätverk. LIA genomförs på valfri ort med stöd av skolan.

Kursplan:
Affärsplan                                                                      25 YH poäng
Arbetsliv och ledarskap                                                 20 YH poäng
Entreprenörskap och marknadsföring                            25 YH poäng
Hästanläggningar och dess skötsel                                20 YH poäng
Hästen i ett internationellt perspektiv                            15 YH poäng
Kommunikation och värdskap                                       20 YH poäng
LIA Lärande i arbete                                                      20 YH poäng
Turism och rehabilitering                                               15 YH poäng
Verksamhetsutveckling och organisation                       40 YH poäng

Totalt:                                                                           200 YH poäng

 


Behörighet till yrkeshögskolan

I 3 kap 1 § förordningen (2009:130) om yrkeshögskolan och med ändringar som hör ihop med Förordning om ändring i förordningen (2009:130) om yrkeshögskolan (SFS 2011:110) anges att behörig att antas till utbildningen är den som
1. avlagt en gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning,
 2. har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i 1,
3. är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning, eller
4. genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.

Äldre bestämmelser om behörighet gäller fortfarande för den som före den 1 juli 2015 har fått slutbetyg från ett fullständigt nationellt eller specialutformat program i gymnasieskolan eller från gymnasial vuxenutbildning, nämligen man är behörig att antas till yrkeshögskoleutbildningar om man har lägst betyget Godkänt i minst 2 250 gymnasiepoäng. Dessutom kan de som uppfyllde de äldre kraven på behörighet för tillträde till utbildning före den 1 januari 2013 anses vara behörig.

Särskilda förkunskaper

  • Ett års yrkeserfarenhet från hästrelaterad verksamhet (t.ex i form av anställning, eget företag/gårdsdrift, aktiv träning/tävling med häst, mångårigt föreningsarbete i hästsektorn)

Bifoga till din ansökan

  • Intyg som styrker erfarenhet/meriter
  • Personligt brev

Kan jag söka om jag inte bor i Sverige?
Om du inte har svenskt personnummer, är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och är behörig till motsvarande utbildning och vill söka utbildningen; 

Kontakta oss på BYS: naturbruk.bys@vgregion.se eller tel.nr. 0700-82 57 00.

Åse Ericson

För frågor angående utbildningen:
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Vid frågor om antagningen

Naturbruksförvaltningens växel
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-01-21 08:13