Hantering av redskapsbärare

Maskin med skopa lastar verktyg och skottkärra

Utbildningen innehåller följande kursmoduler:

  • Hantering av redskapsbärare med vagn, 4494
  • Hantering av redskapsbärare med skopa och pallgaffel, 4495
  • Hantering av redskapsbärare med plog och sandspridare, 4496

Målet med kursen är att du skall få den teoretiska grunden för dessa moduler i YB1. För ett komplett godkännande av modulerna krävs att du under en längre period kan påvisa ett yrkesmässigt handlag i varje modul, vilket inte hinns med i denna kortkurs.

Vi berör främst de teoretiska delarna inom de moduler som ingår i kursen, vilket innebär att de flesta praktiska momenten som krävs för ett yrkesbevis behöver utföras i ditt dagliga arbete på din arbetsplats. Tillsammans ger det dig möjlighet att få ett godkänt resultat i respektive modul.

4494 - Hantera och framföra redskapsbärare med vagn. Duutförarbetsuppgiften med rätt typ av skyddsutrustning, på ett ergonomiskt arbetssätt och med ett säkerhetsperspektiv för förare och tredje man. Vidare kan duutföra daglig tillsyn och enklare felsökning av redskapsbärare med vagn.

4495 - Självständigt framföra och arbeta med redskapsbärare med skopa eller gafflar på ett korrekt och säkert sätt. Det innefattar att utföra daglig tillsyn och enklare felsökning på både redskapsbärare och redskap, att byta redskap samt att med hänsyn till omgivningen lasta på ett korrekt och säkert sätt för omgivning och tredje man.

4496 - Självständigt framföra och arbeta med redskapsbärare med plog eller sandspridare på ett korrekt och säkert sätt. Det innefattar att utföra daglig tillsyn och enklare felsökning på både redskapsbärare och redskap, samt att byta redskap.

Praktisk information

Studiematerial till kursen erhålles både som häften och digitalt material. Du behöver arbetskläder och skyddsutrustning (skor med stålhätta och arbetshandskar). Mellanmål och lunch för dagen medtages. Kyl och mikro finns för förvaring och uppvärmning av lunch.

Kostnad för kursen

Du måste vara anställd eller driva eget företag för att kunna köpa denna kurs. Kostnad 9 495 kr plus moms per kursdeltagare.

Utbildningsstart

Kursen startas efter avrop från kund (minimum 6 deltagare). Mer information om tider ges vid bokningsbekräftelse.

Utbildningsupplägg

5 dagar, 30 timmar.

Utbildningsplats

Stadsnära naturbruk Angereds Gård, Gunnilse, Göteborg

Tony Johansson

Gymnasielärare/Yrkesbedömare

Telefonnummer