Skyltresan - samlokalisering
- Fasad – synlig på håll, i syfte att hitta plats och/eller VGR-verksamhet i urban/lantlig miljö (inte på sjukhusområde, där gäller andra principer). Logotype.
- På platser med mer än en VGR-verksamhet skyltar vi i första hand med moderlogotypen, men vid behov kan dotterlogotype användas. (Teknisk beskrivning1: två dotterlogotyper kan kombineras, men skyltarna måste då ha samma format och färgsättning. Svart logotype på vit bakgrund, vit eller svart utskuren logotype eller vit logotype på blå skylt.)
- Vägvisning med informationstext på skylt eller stolpe oftast i närhet av byggnaden - i syfte att vägleda till entré, parkeringsplats eller annan viktig servicepunkt (exempelvis kan det stå ”Vårdcentral”, ”Rehabmottagning”, ”Folktandvården”, ”Närhälsan”). (Teknisk beskrivning: Svart text på vit botten, om möjligt välj Frutiger.)
- Vid entré. För att hitta in genom rätt dörr. Välj i första hand enbart registerskylt (fastighetsägaren styr utseende). I andra hand kompletterar vi med fasadskylt vid entré)
- Registerskylt. Förstahandsvalet vid entrédörr är registerskylt med informationstext (Teknisk beskrivning: rubriknivå 1 namnet på verksamheterna på platsen ”Närhälsan Gamlestan”, ”Folktandvården Trollet”, ”Bikupans Ungdomsmottagning” (observera att ”Närhälsan Gamlestan” är ett namn på en verksamhet och inte är varumärket ”Närhälsan”)
I rubriknivå 2 sätts funktion ”Vårdcentral”, ”Rehabmottagning”, ”Specialisttandvård. Finns ingen undernivå räcker det med rubriknivå 1.
I botten av skylten finns dotterlogotype ”Närhälsan”, Folktandvården”, Sahlgrenska Universitetssjukhuset” OM det bara är en verksamhet i byggnaden. För samlokaliserad verksamhet väljs VGR-logotype.
Logotype sätts alltid i vitt med blå bakgrund).
- Utmanande platser. För platser där besökare har svårt att hitta rätt kan det finnas behov av kompletterande fasadskylt vid entrén. Fasadskylten är i första hand logotype, och i andra hand förtydligande i informationstext. Logotype och informationstext får INTE kombineras.
- Innanför entré - i syfte att hitta målpunkt (trappa/hiss) och/eller verksamhet inomhus.
Beroende på plats sätts ett skyltprogram baserat på besökarens behov av stöd för att hitta rätt. Vi har så få skyltar som möjligt, och använder riktmärken som stöd.
Målpunkt (trappa/hiss), väg/korridorskorsningar, kompletterande dörrar och vid våningsplan, kan vara platser där skyltning behöver kompletteras/förstärkas.
- Dörr in till verksamhet är sista mötet med en skylt. Här används i första hand logotyp och i andra hand informationstext.