Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Upplevelseturism outdoor

Tjej åker mountainbike i skogen

Gillar du äventyr och upplevelser i naturen?

Under utbildningen

Du kommer att få en bred utbildning inom olika upplevelsesporter som kajak, mountainbike (MTB), vintersport, flugfiske, trekking och klättring. Du kommer att utvecklas i en ledarroll så att du känner dig trygg när du tar med andra på äventyr och upplevelser ute i naturen. På skolan får du all utrustning du behöver för att lyckas och under utbildningen får du åka på flera resor och kurser till spännande platser i Sverige och utomlands. Skolan har eget fiskevatten precis runt hörnet och tillgång till egen skog. Du kommer också att ha stor glädje av vår toppmoderna multihall med klättervägg som ligger mitt skolans område.

Efter utbildningen

Genom att du får en bred kompetens och kunskap inom upplevelseturism kommer du att vara attraktiv på en stor arbetsmarknad. I din yrkesroll kommer du att kunna ge människor unika äventyr och naturupplevelser, både i Sverige och utomlands. Vi har samarbete med företag som exempelvis Isaberg mountainresort och Nordens Ark där du kan göra din praktik.

I utbildningen ingår ett antal certifieringar som till exempel grönt paddelpass, grönt kort topprep, mountainbike steg 1 och med möjlighet till skidlärare steg 1. Du har självklart också möjlighet att under utbildningen välja att läsa in grundläggande högskolebehörighet för att kunna läsa vidare på högskola eller universitet.

Ambassadörerna testar upplevelseturism

Inriktning: Naturturism
Ansökningskod:
NBNAT-SV


Senast uppdaterad: 2019-06-20 10:11