Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hästskötare - Ridsport

Tjej rider galopp i vintermiljö

Lev hästliv på riktigt med ridning och körning på schemat!

Under utbildningen

Det här är utbildningen för dig som vill kombinera häst­intresset med din gymnasieutbildning. Du får träna både hoppning, dressyr och terräng på din egen nivå på våra välutbildade hästar och på våra toppmoderna hästsimulatorer.

Efter utbildningen

I slutet av din utbildning har du möjlighet att ta hästskötarexamen för att bli diplomerad hästskötare. Det innebär att du har möjlighet att jobba som hästskötare i exempelvis ett tävlingsstall, ett stuteri eller på ridskola. Du har självklart också möjlighet att under utbildningen välja att läsa in grundläggande högskolebehörighet för att kunna läsa vidare på högskola eller universitet till exempelvis Hippolog. Inom hästnäringen finns också många intressanta branschutbildningar och yh-utbildningar. 

Ambassadörerna testar Ridsport

Inriktning: Hästhållning
Ansökningskod:
NBHAT-SÖ

Observera! Axevalla hästcentrum hör till Naturbruksskolan Sötåsen, därför ska du som vill läsa på Axevalla söka till Sötåsen med inriktningen Hästhållning. Hela din gymnasieutbildning är dock förlagd på Axevalla hästcentrum.


Senast uppdaterad: 2019-06-20 10:09