Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hästskötare – Ridsport

Ryttare med häst hoppar över hinder

Lev hästliv på riktigt med ridning och körning på schemat!

Det här är utbildningen för dig som vill utveckla din ridning eller som vill varva teoretiska ämnen med praktiska lektioner. Du får träna både hoppning och dressyr både på riktiga hästar och på våra toppmoderna hästsimulatorer.

I slutet av din utbildning har du möjlighet att ta hästskötarexamen för att bli diplomerad hästskötare. Det innebär att du har möjlighet att jobba som hästskötare i exempelvis ett tävlingsstall, ett stuteri eller på ridskola. Under utbildningen har du självklart också möjlighet läsa in grundläggande högskolebehörighet för att kunna läsa vidare till exempelvis hippolog. Inom hästnäringen finns också många intressanta branschutbildningar och yh-utbildningar.

Du kanske är mer intresserad av att utveckla din ridning? Då finns det möjlighet att välja spåret idrott och hälsa – specialisering där du får mer ridning på schemat. På Axevalla Hästcentrum finns även ett spår mot hästhälsa. Här får du fördjupande kunskaper inom fysiologi, friskvård och djursjukvård som är kunskaper som efterfrågas i hästbranschen. Både utgång och spår väljer du under första terminen.

Ambassadörerna testar Ridsport

Inriktning: Hästhållning
Ansökningskod:
NBHAT-SÖ

Observera! Axevalla hästcentrum hör till Naturbruksskolan Sötåsen, därför ska du som vill läsa på Axevalla söka till Sötåsen med inriktningen Hästhållning. Hela din gymnasieutbildning är dock förlagd på Axevalla hästcentrum.


Senast uppdaterad: 2021-09-23 10:03