Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Jakt och viltvård

Två elever med jakthundar går i skogen

Vill du helst tillbringa din tid ute i skog och mark? Läser du jakt blir du en mästare på hela kedjan – från jakten ute i det vilda till tillvaratagande av djur, vapen och skytte samt viltvård.

Under utbildningen

På skolan finns en modern skyttesimulator, en godkänd vilthanterings-anläggning och hägn för dovvilt, vildsvin och hundträning. Här får du träna på alla delar som ingår i jakten. Under din gymnasietid får du både använda skolans anläggningar och följa med på jaktresor i Sverige och utomlands.

Efter utbildningen

Efter studenten är du redo att jobba inom jakt och viltvård eller inom övriga skogsbranschen. Du har under skoltiden haft möjlighet att ta både jägarexamen och grönt kort för att köra skotare och skördare och är därför anställningsbar för flera olika yrken inom skog. Du har självklart också möjlighet att under utbildningen välja att läsa in grundläggande högskolebehörighet för att kunna läsa vidare på högskola eller universitet.

Ambassadörerna testar Jakt och viltvård

Inriktning: Skogsbruk
Ansökningskod: NBSKG-SV


Senast uppdaterad: 2021-09-09 11:42