Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hästskötare – Islandshästsport

Elev med ridkläder och hjälm håller handen runt sin islandshäst i skogen

Vill du jobba professionellt inom islandshästnäringen?

På Axevalla finns ett eget islandshäststall med välutbildade hästar, skolan har lärare som brinner för allt som rör islandshästnäringen och en anläggning med både oval- och passbana.

I slutet av din utbildning har du möjlighet att ta hästskötarexamen för att bli diplomerad hästskötare. Det innebär att du har möjlighet att jobba direkt som hästskötare i exempelvis ett tävlingsstall, ett stuteri eller på ridskola.  Inom hästnäringen finns många intressanta branschutbildningar och yrkeshögskoleutbildningar.

Du kanske är mer intresserad av att utveckla din ridning? Då finns det möjlighet att välja spåret idrott och hälsa – specialisering där du får mer ridning på schemat. På Axevalla Hästcentrum finns även ett spår mot hästhälsa. Här får du fördjupande kunskaper inom fysiologi, friskvård och djursjukvård som är kunskaper som efterfrågas i hästbranschen. Både utgång och spår väljer du under första terminen.

Ambassadörerna testar Islandshästsport

Inriktning: Hästhållning
Ansökningskod:
NBHAT-SÖ

Observera! Axevalla hästcentrum hör till Naturbruksskolan Sötåsen, därför ska du som vill läsa på Axevalla söka till Sötåsen med inriktningen Hästhållning. Hela din gymnasieutbildning är dock förlagd på Axevalla hästcentrum.


Senast uppdaterad: 2023-09-12 10:12