Hundsport

Matte och hund genomför sök i skogen

Drömmer du om att arbeta professionellt med hundar i framtiden?

Läser du yrkesutgången Hundsport får du träna hundar och lära dig om hundsporter, uppfödning, hundens beteende, problembeteenden och hundhållning. All träning och utbildning sker i samspel med hunden.

Utgången ger en bred utbildning i det mesta som har med hund och hundyrken att göra och förbereder dig på en yrkesbana i en växande bransch i stort behov av utbildad arbetskraft. Undervisningen drivs genom en blandning av teori och praktiska övningar där eleven omsätter teori till praktisk kunskap och tvärtom. All kunskap omsätts i praktiken för att få en förståelse för vad som fungerar och varför. Det gäller olika hundsporter, vardagslydnad, verksamhetsområden, skötsel, avel, mentalitet och raskunskap samt mycket mer.

Utbildningen sker i samarbete med olika apl-platser (arbetsplatsförlagt lärande) där eleverna får både mängdträning och massor av kunskap inom verksamheten. Efter skolan är det många som startar eget inom bland annat hunddagis och instruktörsverksamhet eller tar anställning på trim eller vid utbildning av olika tjänstehundar. Flera elever väljer även att läsa vidare och jobbar som bland annat hundförare inom polisen, tullen och Försvarsmakten eller studerar vidare till exempelvis agronom eller etolog. Eleverna får ta med egen hund till skolan och ha med den i undervisningen.

Ambassadörerna testar Hundsport

Inriktning: Djurvård
Ansökningskod:
NBDJR-SÖ