Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hästskötare - Travsport

Fyra hästar travar i vintermiljö

Drömmer du om en framtid inom travsporten?

Under utbildningen

Här får du en utbildning i nära samarbete med travets egna organisationer vilket ger dig unika möjligheter att bygga upp ett brett kontaktnät inom näringen. Under din utbildning har du möjlighet att träna trav på en riktig tävlingsanläggning och har även möjlighet att ta licens. På Axevalla Hästcentrum finns ett nyrenoverat travstall, en stor travbana och toppmoderna simulatorer för både ridning och körning.

Efter utbildningen

I slutet av din utbildning har du möjlighet att ta hästskötarexamen för att bli diplomerad hästskötare. Det innebär att du har möjlighet att jobba som hästskötare i exempelvis ett tävlingsstall, ett stuteri eller på ridskola. Du har självklart också möjlighet att under utbildningen välja att läsa in grundläggande högskolebehörighet för att kunna läsa vidare på högskola eller universitet till exempelvis Hippolog. Inom hästnäringen finns också många intressanta branschutbildningar och yh-utbildningar. 

Ambassadörerna testar Travsport

Inriktning: Djur
Ansökningskod:
NBHAT-SÖ


Senast uppdaterad: 2019-06-20 10:10