Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Fortbildning för specialister i allmänmedicin

Professionell utveckling för dig som är specialist i allmänmedicin i Västra Götalandsregionen.

För att bibehålla patientsäkerhet och hög kvalitet i primärvården krävs kompetenta specialister i allmänmedicin. Denna sida är skapad för att underlätta för dig att hitta relevant information om fortbildningsaktiviteter. Här kan du få tips på utbildningar, länkar och poddar samt få inspiration till kollegial dialog och reflektion som kan hjälpa dig bibehålla en hög kompetens samt bidra till ett hållbart arbetsliv med professionell utveckling i fokus. Sidan kommer uppdateras kontinuerligt så kika gärna in när du har möjlighet.

För att hålla dig uppdaterad med händelser på sidan får du gärna prenumerera på nyheter genom att klicka på prenumerera på RSS nedan.

höst

Allmänläkardygnet 11-12 november 2021

Hurra!! Nu är det dags för nästa tillfälle av SFAM Storgöteborgs rosade fortbildning för allmänläkare, med allmänläkare, av allmänläkare i Lerum. Spärra 11-12 november 2021 i kalendern och anmäl dig på allmanlakardygnet.se Early bird t.o.m. 15 september. Vi ses på Aspenäs Herrgård!

Nyheter

  • Anmälan till Allmänläkardygnet 11-12 november är nu öppen. Länk till anmälan hittar du här.

  • Kurs för dig som ska vara huvudhandledare eller handledare för BT-läkare

  • FQ-gruppledarkurs i allmänmedicin för specialister och ST läkare, SFAMs regi. 18-19/10 2021.

  • Under 2021 har anmälningstakten till Mitt-i-ST mer än fördubblats. SFAM har behov av fler värderare/examinatorer. Är du intresserad?

  • SFAM har lanserat en ny modell för fortbildning: Kollegial dialog online. Både ST-läkare och färdiga specialister är välkomna att delta. Nyfiken? Läs mer här.

  • Regionstyrelsens personalutskott har avsatt 3 miljoner kronor 2021 för bidrag till finansiering av deltagande i externa kurser och konferenser för specialistläkare anställda i VGR. Verksamheterna kan söka ersättning för nationella och internationella kurser samt konferenser där den sökande deltar aktivt och kan sprida ny kunskap vidare inom organisationen. Ersättning kan sökas för digitala kurser/konferenser. Sista ansökningsdag 15/12-21

  • September: Bedömning av höftsmärta

  • BT-handledarkurs 21/9. Digital smärtutbildning 28/9. FQ-gruppledarkurs via SFAM 18-19/10. Teledermatoskopiutbildning via Cancercentrum i Väst. Webbutbildningar om Levnadsvanor samt Kranskärlssjukdom. Höstens kurser på Allmänläkarkurser samt Kursmedicin finns nu publicerade.

  • Svensk förening för allmänmedicins (SFAM) fortbildningssatsning i form av digitalt lunchforum för erfarenhetsutbyte kring COVID-19 våren 2020 – lockade många deltagare. Mötesserien fortsatte under hösten 2020 med blandade ämnen, och kommer att fortsätta i samma format under 2021.

Månadens utbildningsfilm

Varje månad (med uppehåll för semestertider) publiceras här en utbildningsfilm. Filmen är max 15 min lång och kan med fördel utgöra en grund för diskussion vid visning på ex läkarmötet.

Poddar att inspireras av

Jannike Norström

Regional studierektor för fortbildning i allmänmedicin
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-08-27 13:20