Museer och utställningar

I en trapphall hänger flera stora målningar. Några personer går igenom rummet.

Planerar eller står ni mitt uppe i ett utställningsprojekt men famlar efter särskild expertis eller har för små personalresurser? Vi kan hjälpa er!

Oavsett om det rör sig om montering, ljussättning, mätningar av luftfuktighet eller stöldsäkring så har vi en lång och gedigen erfarenhet.

Välkommen att kontakta oss!

Morgan Denlert

Träkonservator

Telefonnummer

Kontor: 010 - 441 43 30

Montering
Vi hjälper er med att utforma förmonteringar på skivor och specialbyggda stöd i metall, glas/akrylglas eller skumplast. För textil gör vi anpassade upphängningsanordningar för att undvika hängskador. I förlängningen kan vi även säkra föremålen när de är placerade i monter eller på podium. Vi har god kännedom om de material och metoder som rekommenderas i standarder och vetenskapliga artiklar.

Ljussättning
Inför utställning genomför vi utredningar och ge rekommendationer för ljusstyrka och exponeringstid och vi kan bistå med idéer om var och hur ni belyser era föremål för att undvika skadlig påverkan. Vi kan också mäta UV-strålning och ljusinsläpp i kulturhistoriska miljöer att ha som underlag för bevarandestrategier eller beslut.

Klimat
Vi utför mätningar av luftfuktighet, både tillfällig och genom våra fyra årstider. Inte minst i arkiv, miljömuseum och kulturhistoriska byggnader. Vi kan identifiera risk för materialskador och ge er rekommendationer om vad som behövs för att komma till rätta med svängande rumsklimat.

Stöldsäkring
Om det finns risk för stöld av utställda föremål i exempelvis historiska hus kan vi utforma specialanpassade lösningar som exempelvis lås, spärrar eller allmänt förbättrande förhållanden. Vi har också lång erfarenhet av att säkra konst och skulptur på museer och utställningar.

Kontakta oss om du behöver hjälp med: 

  • Montering
  • Ljussättning
  • Mätningar av luftfuktighet
  • Stöldsäkring
Flikar i ett dokumentarkiv

Projekt

Här kan du läsa mer om våra projekt.