Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Logopedimottagning

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - fredag 7:30 - 16:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag 8:00 - 16:00

Besöksadress

Oscarsgatan 9B
441 83 Alingsås

Yttre vägbeskrivning

Ingång Oscarsgatan 9 B, 3:e våningen. Hiss finns på gaveln av huset mot Viktoriagatan.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Alingsås lasarett Logopedmottagning
Oscarsgatan 9B
441 33 Alingsås

Med anledning av covid-19

• Patienter och ev. anhörig som kommer till logopedimottagningen får inte ha symtom på förkylning. Har ni snuva, hosta eller feber, ring och avboka besöket eller omboka till ett digitalt vårdmöte.
• Endast en anhörig får följa med till besöket.

Digitalt vårdmöte

Vi erbjuder digitala vårdmöten (videosamtal) i de fall där det är möjligt och finns anledning att inte komma till sjukhuset. Om ni önskar ändra ert mottagningsbesök till ett videosamtal, ring oss eller skicka ett meddelande om ombokning via 1177:s e-tjänster.

Vid ombokning gällande barn – meddela telefonnummer och personnummer till den/de vårdnadshavare som besöket ska bokas på.

Till dig som förälder

Logga in som ombud för ditt barn: via 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du även logga in som ombud för ditt barn. Logga in som ombud

För vårdgivare

För remissanvisningar och blanketter, se sidan Remissansvisningar

På logopedimottagningen arbetar logopeder med utredning och behandling av barn, ungdomar och vuxna som har svårigheter med språk, tal, röst, kommunikation, läs- och skrivförmåga, munmotorik och ät- och sväljningssvårigheter.

Rådgivning till anhöriga är en del av de insatser som erbjuds på logopedimottagningen. Samarbete med andra yrkeskategorier kring patienten sker vid behov.

Söka vård hos oss

Du som är patient på någon av Alingsås lasaretts vårdavdelningar får kontakt med logoped via läkare, sjuksköterska eller annan vårdpersonal på din avdelning.

Patienter som inte är inneliggande på sjukhuset kommer oftast till logoped genom remiss från primärvården eller elevhälsan. Fråga den läkare eller sjuksköterska du eller ditt barn träffar så kan de hjälpa dig.

Du är även välkommen att söka på egenremiss till logopedimottagningen. Det är alltid en medicinsk bedömning som avgör om du ska få vård och när den ska erbjudas.

Till dig som förälder

För kontakt via 1177 Vårdguidens e-tjänster, glöm inte att logga in som ombud för ditt barn. 

Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster som ombud

Vid ditt besök hos oss

Kom till mottagningen i god tid före bokad tid för att undvika förseningar.

Logopedimottagningen på Oscarsgatan: Du behöver inte anmäla dig, sätt dig i väntrummet så kommer logopeden och hämtar dig.

Logopedimottagning inne på Alingsås lasarett: Gå in via huvudentrén och anmäl dig i kassan.

Sedan januari 2021 sker mottagning för vuxna i tillfälliga lokaler på plan 6. Utredningar kring skolbarn med språk- eller läs-och skrivsvårigheter sker på plan 2. För barn med ätsvårigheter sker mottagning på barn- och ungdomsmedicinska mottagningen på plan 4.

Besöket är kostnadsfritt för barn och kostar 100 kr för vuxna. Du får betala för besöket om du inte kommer till den bokade tiden eller lämnar sent återbud. Detta gäller för både barn och vuxna.

Checklista inför ditt besök

Kom ihåg

  • Läs informationen som du får hemskickad tillsammans med kallelsen.
  • Fyll i eventuella blanketter och frågeformulär och ta med till besöket.
  • Avboka besöket i god tid om ni inte kan komma genom att ringa till det telefonnummer som står i kallelsen.

Vi som arbetar här

På logopedimottagningen arbetar logopeder, medicinsk sekreterare och enhetschef. Vi som arbetar här har tystnadsplikt.

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Till dig som förälder

Logga in som ombud för ditt barn: via 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du även logga in som ombud för ditt barn. Logga in som ombud

För vårdgivare

För remissanvisningar och blanketter, se sidan Remissansvisningar


Senast uppdaterad: 2016-09-09 14:47