Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

1. Organisation

Exteriörbilder på sjukhusen inom Sjukhusen i  väster

Alingsås lasarett är en del av Sjukhusen i väster. Sjukhusen i väster, som är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen, består av fyra sjukhus: Kungälvs sjukhus, Angereds närsjukhus, Frölunda specialistsjukhus och Alingsås lasarett.

Inom Sjukhusen i väster finns nio verksamheter:

  • akutsjukvård,
  • ambulanshelikoptern,
  • anestesi, operation och intensivvård,
  • barn och unga,
  • diagnostik och service,
  • geriatrik, neurologi och rehabilitering,
  • kirurgi och ortopedi,
  • medicin, och
  • psykiatri.

Totalt är vi cirka 3 300 medarbetare inom Sjukhusen i väster. Förvaltningen har en budget på 3,2 miljarder kronor (2023).

År 2022 fick 115 068 patienter vård vid Sjukhusen i väster och 53 377 besök gjordes på akutmottagningarna.

Politiskt styrd verksamhet

Sjukhusen i väster leds av en politisk utförarstyrelse: styrelsen för Sjukhusen i väster. Styrelsen har nio ledamöter och fem ersättare.

Förvaltningen leds av sjukhusdirektör Martin Rösman. Som stöd i sitt arbete har sjukhusdirektören en förvaltningsledning bestående av biträdande sjukhusdirektör, chefläkare, chefssekreterare samt verksamhets- och stabschefer. Förvaltningsledningen sammanträder två gånger per månad.

Upptagningsområde

I och med att sjukhusen finns på olika geografiska platser är upptagningsområdet brett: från Tjörn i väster till Herrljunga i öster. Vi har även ett särskilt uppdrag som riktar sig mot Göteborgs nordöstra stadsdelar samt planerad specialistvård i Göteborgsområdet. Sjukhusen i väster ansvarar även för uppbyggnad och drift av Högsbo specialistsjukhus som beräknas vara färdigbyggt 2023.

Förmåner

Som medarbetare har du förmåner som friskvårdsbidrag och fri hälso- och sjukvård.

Det är viktigt för oss att våra medarbetare har möjlighet att utvecklas, något som Västra Götalandsregionens med sin storlek och bredd ger dig goda möjligheter till - både yrkesmässigt och personligt. Det innebär att det ständigt finns något nytt att lära sig. 

Lediga jobb i Västra Götalandsregionen

Varmt välkommen!

Fortsätt till nästa avsnitt

Senast uppdaterad: 2023-09-06 13:46