Knäckebröd på gråärt

Knäckigt, proteinrikt och doftar härligt av rosmarin. Det här är knäckebrödet med stort K! Gråärtans nötiga smak ger ett knäckebröd utöver det vanliga. Det går lätt att göra glutenfritt och är enkelt att göra.
Ingredienser
10 Portioner
- 230 g kokta gråärta (ca 100 g torr)
- 1 ½ dl havregryn
- ½ dl linfrön
- 1 msk majsmjöl
- 2 tsk torkad rosmarin
- ½ dl olivolja
- 1 dl kokande vatten
Gör så här
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Är inte gråärtorna kokta så blötlägg och koka enligt instruktioner på förpackningen.
- Skölj av gråärtorna och mixa med havregryn, linfrön, majsmjöl och rosmarin till ett smul.
- Tillsätt olivolja och vatten. Mixa till en slät smet.
- Kavla ut mellan två bakplåtspapper, blir ca 2-3 plåtar.
- Strö över flingsalt.
- Skär önskad form med en degskrapa eller kniv, förslagsvis fyrkanter eller avlånga sticks.
- Tilllaga i ugnen i ca 40-50 min, tills knäcket är torrt. Låt svalna helt på plåten. Strö över flingsalt.
Senast uppdaterad: 2023-11-14 12:12