Wrap med gråärt och lupin

Gör dig redo för en smakexplosion i munnen med denna smidiga wrap med gråärt och lupin som lätt går att anpassa efter säsong och är den perfekta picknickmaten.
Vi ville ha en rätt som var lättlagad lättgillat och enkel att ta med sig, på picknick eller till jobbet. Då föddes idéen om att göra en wrap! Och vad passar bra att fylla den med om inte färs gjord på gråärta.Wraps passar många och funkar både som kall och varm.
I vårt recept hittar du tomat och gurka och syrligt äpple. Vitkål tillför ett gott krisp. Det fina med wrapen är att du kan fylla den med dina favoriter, säsongens grönsaker, det du har i kylen just idag.
Vi brukar koka egen tomatsås i vår skolrestaurang eftersom det är så smidigt att ta i lite olika grönsakers som kanske blivit lite trötta i kylen. För oss är det sätt att arbeta med minskat matsvinn. Men det går så klart lika bra att använda en färdig tomatsalsa.
Denna wrap blir som en smakexplosion i munnen och klimatsmart dessutom.
Ingredienser
-
4 portioner
-
300 g förvälld gråärt
-
300 g förvälld lupinböna
-
Persillade, kryddblandning
-
Salt och peppar
-
200 g vitkål
-
Picklad rödlök
-
Äpple
Till servering:
- Tortillabröd
Tomatsås:
- 400 g krossade tomater
- 2 morot
- 1 Gul lök
- Olja
- Tomatpuré
Coleslaw:
- 1 morot
- 200 g vitkål
- ½ dl majonnäs
- 1 tsk dijonsenap
- salt
- svartpeppar
- 1 dl crème fraiche
Gör så här
Tomatsås
- Strimla morot och hacka löken.
- Fräs detta i olja och tillsätt krossade tomater.
- Smaksätt med salt, peppar och tomatpuré.
Coleslaw
- Finstrimla vitkål. Skala och riv moroten.
- Blanda crème fraiche och majonnäs. Smaksätt
- med senap, salt peppar.
Lägg ihop wrapen
- Strimla vitkål och lägg den i iskallt vatten så
- att den blir riktigt krispig. Grovhacka lupinbönorna och gråärtorna i en mixer. Stek i olja
- och krydda med persillade, salt och peppar.
- Fyll tortillabrödet med tomatsås i botten.
- Lägg på gråärtsfärsen, cole slaw, den krispiga
- vitkålen, picklad rödlök och äpple.
- Rulla ihop och njut!