Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Rostad gråärt

Rostade gråärtor

Rostad gråärt är gott snacks som lätt kan konkurrera ut jordnötterna vid fredagsmyset. Eller som en energikälla till mellanmålet.

Ingredienser

  • Gråärtor
  • Olja
  • Fingsalt, tacokrydda eller en annan favoritkrydda

Gör så här

  1. Blötlägg gråärtorna minst natten eller minst 8 timmar.
  2. Häll av vattnet och rosta ärtorna i ugnen på en plåt i 180 grader i 25 minuter.
  3. När de svalnat ringla på olja och smaksätt med flingsalt, tacokrydda eller annan favoritkrydda.

Proteinrik, smakar gott och är lätt att tillaga. Gråärtan är verkligen en superböna!

I smak och utseende kan de jämföras med kikärtor men den stora skillnaden
är att gråärt går att odla i Sverige. Vi testodlar ärtan och låter köken tillaga
den för att hitta nya lösningar på hållbara offentliga måltider.

Två händer som håller i fröer

Våra testmiljöer för livsmedel

I våra testmiljöer för livsmedel utvecklas nya lösningar med fokus på hållbara offentliga måltider. Stor vikt läggs vid att skapa hälsosamma och näringsriktiga skolmåltider med en låg klimatbelastning.


Senast uppdaterad: 2023-11-14 12:11