Rostad gråärt

Rostad gråärt är gott snacks som lätt kan konkurrera ut jordnötterna vid fredagsmyset. Eller som en energikälla till mellanmålet.
Ingredienser
- Gråärtor
- Olja
- Fingsalt, tacokrydda eller en annan favoritkrydda
Gör så här
- Blötlägg gråärtorna minst natten eller minst 8 timmar.
- Häll av vattnet och rosta ärtorna i ugnen på en plåt i 180 grader i 25 minuter.
- När de svalnat ringla på olja och smaksätt med flingsalt, tacokrydda eller annan favoritkrydda.
Proteinrik, smakar gott och är lätt att tillaga. Gråärtan är verkligen en superböna!
I smak och utseende kan de jämföras med kikärtor men den stora skillnaden
är att gråärt går att odla i Sverige. Vi testodlar ärtan och låter köken tillaga
den för att hitta nya lösningar på hållbara offentliga måltider.
Senast uppdaterad: 2023-11-14 12:11