Rocky road på gråärta

Rocky road på gråärt serverade på ett fat

En klassiker är alltid en klassiker! Här är ett riktigt klassiskt julgodis, med ny touch. Byt ut nötterna i årets Rocky road mot rostad gråärt!

Ingredienser

  • 300 g mörk choklad  
  • 10  chokladkola med kolafyllning, typ dumlekolor 
  • 20  polly 
  • 1 dl minimarshmallows 
  • 1 1/2 rostade salta gråärtor 
  • 1/2 dl rostade solrosfro/pumpakärnor 
     

Topping: 
 

  • Minimarsmallow, gråärtor och frön 

Gör så här

  1. Bryt chokladen i bitar, lägg den i en skål. Smält chokladen på låg effekt i mikrovågsugn eller över ett vattenbad. 
  2. Lägg ner kolorna och polly, rör om så att de nästan smälter. Rör ner marshmallows, gråärtor och frön. 
  3. Lägg bakplåtspapper i en form ca 15 x 25 cm (för 20 st). Bred ut smeten och toppa gärna med extra minimarshmallows gråärtor och frön. 
  4. Låt stelna i kylskåp i minst 2 timmar. Skär i bitar. 

Rostad gråärt: 

Blötlägg gråärtorna i minst 8 h eller över natten. Häll av gråärtorna. Rosta dem i ugn i 180 grader i 25 minuter eller tills de ser lagom rostade ut. När de svalnat, ringla på olja och salt. 

Två händer som håller i fröer

Våra testmiljöer för livsmedel

I våra testmiljöer för livsmedel utvecklas nya lösningar med fokus på hållbara offentliga måltider. Stor vikt läggs vid att skapa hälsosamma och näringsriktiga skolmåltider med en låg klimatbelastning.