Receptsamlingar

Här hittar du våra samlingar med recept indelat i olika kategorier. Du kan också hitta recept genom att att använda sökfunktionen.

Sök bland matrecept från Matkassen

frukost med müsli, yoghurt och bär

Frukost

Frukosten, en av dagens viktiga måltider, ger dig en bra start på dagen. Här finns några klassiska frukostförslag.

lax och cous-coussallad

Lunch och middag

Vad blir det till middag?! Här hittar du lunch- och middagsförslag indelade efter olika kategorier som växtbaserat, fisk, kyckling, kött, soppa.

mellanmål, grön smoothie

Mellanmål

Ett bra mellanmål är en liten måltid som ger dig ny energi mellan de större måltiderna. Smarta mellanmål bidrar också till ditt näringsintag.

långpannebröd

Bröd

Hembakt bröd är lyxigt och gott! Det är också prisvärt och lätt att variera med olika mjöl, gryn och frön.

En mamma med två mindre barn sitter vid köksbordet. På bordet finns kålar med grönsaker.

Busenkla rätter!

Laga lunch eller middag på några minuter. Att komplettera med grönt och avsluta med frukt ger god mättnad och finfin näring.

Skärbräda med grönsaker

Gröna tips

Att ofta äta grönsaker, rotfrukter, frukt och bär är bra för hälsan för både barn och vuxna. Välj bland färska, frysta, torkade eller konserverade. Grönsakerna ger variation åt dina måltider!

En pappa och två små flickor tvättar potatis.

Potatisrätter

Potatis – vår fantastiska knöl. God, näringsrik, billig, klimatsmart och går att variera i det oändliga. Dessutom tillgänglig året runt i Sverige. Här finns inspiration. Välj bland sallader, soppor, gratänger samt kokta och stekta potatisrätter

Smörgås, frukost

Pålägg

Blir det smörgås till lunch eller middag? Med ett matigt pålägg, grönsaks-snacks och en frukt som avslutning får du en bra huvudmåltid! Välj bland flera påläggsförslag här.

soppa med potatis, morot och räkor

Soppor

Soppan är en riktig vardagshjälte - lättlagad, billig och riktig god! Dessutom går den att variera i det oändliga. Soppa passar till både lunch och middag och mättar bra om du lägger till en fullkornssmörgås och avslutar med en frukt.

såser och röror

Såser och röror

Låt såser, röror och tillbehör sätta färg och smak på din måltid. Flera av rörorna passar både som side-kick till potatisen eller som pålägg. Dessutom bygger de på ingredienser som både mättar och bidrar med värdefull näring.

Utflyktsmat

En bra matsäck kan vara ett fullgott alternativ till en vanlig lunch, middag eller mellanmål och smakar gott ute i det fria. Förbered hemma så blir det enkelt ute!