Veckomenyer

Planera veckans måltider med våra framtagna veckomenyer. Veckomenyerna innehåller en bra mix mellan vegetariskt, fisk, fågel och kött och är sammansatta för ge näringsmässigt välkomponerade måltider. Till varje veckomeny finns färdiga inköpslistor, allt för att underlätta vardagsplaneringen.

tre personer lagar mat

Veckomeny 1

Gott och enkelt med mycket grönsaker och fisk. Säkra D-vitaminintaget med fisk och berikade matfetter.

Veckomeny 2

Den här veckan har en bra mix av rotfrukter, fisk och skaldjur, kyckling och kött. Räkor, musslor och kräftstjärtar är riktigt bra källor till jod och selen.

Veckomeny 3

Fiskbåtar, gratäng eller frasigt täcke - hitta familjens favorit! Feta fiskar som lax, makrill och sill, är rika på omega-3-fett som främjar hälsa i hjärta och kärl och är viktiga för hjärnans utveckling och funktion.

Veckomeny 4

Wokgrönsaker i köttfärsen och rotsaker i soppan maxar innehållet av vitaminer, mineraler och fiber i din måltid. Här hittar du också hemgjorda fiskpinnar.

Veckomeny 5

Att äta järnrikt är viktigt för både barn och vuxna. Järn från kött är lätt för kroppen att ta upp. Bönor, broccoli och ärter som i snabblagad grön ärtsoppa innehåller också järn.

En mamma och två barn sitter vid ett köksbord och äter. På bordet grönsaker i skålar.

Veckomeny 6

Goda recept att förgylla vardagen med. Passar utmärkt för familjen som uppskattar moderna klassiker på matbordet.

En äldre kvinna har en liten flicka i knäet.

Veckomeny 7

Snabbare än snabbmat! Att snabbt få till en bra måltid bygger på lättlagade recept och ett litet lager hemma av baslivsmedel som används ofta. Några burkar makrill i tomatsås tillsammans med lök, krossade tomater och pasta blir på några minuter en fullgod måltid.

En liten glad flicka tittar fram emot kameran.

Veckomeny 8

Fisken, kycklingen, köttfärsen – smaksätt veckans husman med kokosflingor, mangosalsa och tacokrydda. Kryddor som chilipulver, spiskummin och oregano till egen tacomix finns kanske redan i kryddhyllan.

Man lagar mat med barn.

Veckomeny 9

Låt det gröna ta plats! Gör en grönsaksbädd, stek en råraka och fyll en paprika!

ungdomar vid matbordet

Veckomeny 10

Protein finns i många olika livsmedel och fungerar som viktiga byggstenar i kroppen, men portionen behöver inte vara så stor. Denna vecka är de huvudsakliga proteinkällorna linser, kikärter, räkor och tonfisk.