Prövningsenheter

Inom Gothia Forum finns två kliniska prövningsenheter, Clinical Trial Center och Primary care Trial Center. Våra prövningsenheter genomför kliniska studier inom flera terapiområden och alla utvecklingsfaser (First-in-Human till Fas IV) på uppdrag av hälso- och sjukvård, akademi och näringsliv.

Godkända av Läkemedelsverket

Våra prövningsenheter ligger på Sahlgrenska Universitetssjukhuset som är ett av Europas ledande universitetssjukhus. Enheterna inspekteras regelbundet av Läkemedelsverket och är godkända för att genomföra studier i alla kliniska utvecklingsfaser (First-in-Human till Fas IV).  

Våra tjänster

Clinical Trial Center och Primary care Trial Center genomför kliniska studier på uppdrag av hälso- och sjukvård, akademi och näringsliv.

Delta som forskningsperson

Vill du delta i en klinisk studie? Genom att delta i en studie bidrar du till att driva medicinsk forskning och utveckling framåt.

Arbeta hos oss

Prövningsenheten Clinical Trial Center har behov av extrapersonal i kliniska studier. Om du är sjuksköterska eller undersköterska och är intresserad så hör gärna av dig till oss.

Anna-Carin Varvne

Enhetschef

Telefonnummer

Sari Huusko

Funktionsledare

Telefonnummer