Kurser och utbildningar i medicinteknik
Good Clinical Practice - medicinteknik
Vi kan på förfrågan erbjuda en heldagskurs i ISO 14155:GCP som är inriktad helt mot kliniska prövningar av medicintekniska produkter. I denna kurs fokuserar vi även på relevanta delar av tillhörande regelverk för medicintekniska produkter (tex MDR) och frågeställningar som rör denna typ av kliniska prövningar.
Introduktionskurs i forskning och utveckling av medicintekniska produkter
Introduktion till området medicinteknik som syftar till att ge deltagarna en bred grund för att kunna fördjupa sig vidare inom ämnet. Kursen ger grundläggande kunskaper om när en produkt blir en medicinteknisk produkt, gällande regelverk och vilka krav som ställs på medicintekniska produkter samt en förståelse för hur dessa ska tillämpas för forskning och utveckling.
Kursen avser att skapa en förståelse för när gränsdragningar till klinisk prövning blir aktuella och kommer inte att gå in på klinisk prövning i detalj. Vidare kommer även ämnen som samverkan med näringslivet och implementering av medicintekniska produkter i vården att kort beröras. Kursen kommer inte beröra medicintekniska produkter för in vitro-diagnostik.
Kursinnehåll (prel.):
-
Inledning
-
Vad är en medicinteknisk produkt?
-
Regelverk MDR och kompletterande svensk lagstiftning
-
Utveckling och tillverkning samt CE-märkning
-
Egentillverkning
-
Klinisk prövning (gränsdragning)
-
Samverkan med näringslivet
-
Implementering i vården
Målgrupp
Kursen är avsedd för hälso-och sjukvårdspersonal och innovationsstödjande verksamhet; läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, verksamhetschefer, ingenjörer/tekniker och annan personal som behöver en introduktion om gällande regelverk och tillämpning för forskning och utveckling av medicintekniska produkter.
Denna utbildning är i första hand avsedd för personal inom VGR men är även öppen för deltagare från akademi och annan offentlig hälso-och sjukvård. I mån av plats kan deltagare utanför offentlig sjukvård och akademi ges möjlighet att delta.
Upplägg
Utbildningen genomförs på plats.
Kostnad
1050 kr exkl moms för deltagare från offentlig hälso- och sjukvård och akademi. 2100 kr, exkl moms för deltagare utanför offentlig hälso- och sjukvård och akademi.
Har du frågor om kursinnehåll eller bokning kontakta Ann-Catrin Petersson Olmås.