Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Bli leverantör

Västra Götalandsregionens förvaltningar styr behovet av upphandlingar. När Västra Götalandsregionen publicerar förfrågningsunderlag kan du och ditt företag vara med och lämna anbud för att kunna ha chans att bli leverantör till oss.

Västra Götalandsregionen tecknar inte avtal med leverantörer som på eget initiativ kontaktar förvaltningar/verksamheter eller koncerninköp i avsikt att marknadsföra sina produkter.

Behovsstyrd upphandling

Koncerninköp genomför upphandlingar på uppdrag av verksamheter i Västra Götalandsregionen. Alla upphandlingar baseras på ett verkligt behov, s.k. ”behovsstyrd upphandling”.

Lagen om offentlig upphandling (LOU) beskriver hur upphandlingar genomförs.  

Välkommen att kontakta koncerninköp

Vi värdesätter goda relationer med våra leverantörer och välkomnar nya företag som ännu inte är leverantör till oss. Kontakta oss gärna med era frågor.

När koncerninköp får i uppdrag att upphandla något tillsätter vi en projektgrupp med specialkompetens kring de produkter som ska upphandlas. Koncerninköp utser en projektledare för upphandlingen.

Projektgruppen arbetar fram en kravspecifikation som anger vilka krav som finns på varan eller tjänsten. Endast anbud som uppfyller samtliga krav får utvärderas och kan vinna en upphandling.

Kravspecifikationen anger också de olika utvärderingskriterierna, d.v.s. vilka egenskaper som kommer att utvärderas och viktas med anbudspriset för att visa på det anbud som bäst uppfyller kravspecifikationen och kan vinna en upphandling.

Koncerninköp sammanställer ett förfrågningsunderlag som förutom kravspecifikationen innehåller kommersiella villkor och krav på anbudet.

När VGR publicerar förfrågningsunderlag kan du och ditt företag vara med och lämna anbud till VGR för att kunna ha chans att bli leverantör till oss.

GLN - lokaliseringsnummer

För att registrera ditt företag som leverantör till Västra Götalandsregionen krävs det att du har ett GLN (lokaliseringsnummer). GLN används för handel i elektroniska flöden för att identifiera leverans- och fakturaadresser för både kunder och leverantörer. 

Läs mer om GLN

Senast uppdaterad: 2019-04-25 13:59