Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hållbar upphandling

Lagen om offentlig upphandling säger att vi som upphandlande myndighet ska och i vissa fall bör visa social, etisk och ekonomisk hänsyn. Denna hänsyn omvandlas till krav i våra upphandlingar. Som offentlig myndighet ansvarar vi inte bara för den egna organisationen, utan måste även se till att våra inköp bidrar till en hållbar utveckling i samhället i övrigt.

I alla våra upphandlingar ska balans uppnås mellan social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet. Varje år omsätter regioner och landsting sammanlagt cirka 120 miljarder kronor vid inköp av varor och tjänster. Detta gör att vår marknadspåverkan blir mycket stor, vilket gör att vi kan och måste ta ett stort ansvar.

Balansen mellan dessa faktorer är ofta komplex och saknar tydliga svar. Därför arbetar vi hela tiden aktivt med våra leverantörer, andra offentliga organisationer och internt för att göra ansvarsfulla inköp.

Senast uppdaterad: 2020-05-25 11:27